Dupa demisia legendarului Francisc Vastag din functia de antrenor coordonator al lotului olimpic de box al Romaniei, noul tehnician desemnat de Biroul Federal al FRB sa preia bagheta magica, Valentin Vranceanu, a fost pus sa-si aleaga secunzii. Ieri,
Dupa demisia legendarului Francisc Vastag din functia de antrenor coordonator al lotului olimpic de box al Romaniei, noul tehnician desemnat de Biroul Federal al FRB sa preia bagheta magica, Valentin Vranceanu, a fost pus sa-si aleaga secunzii. Ieri, Vranceanu a anuntat federatia ca s-a decis sa colaboreze in pregatirea Europenelor cu Grigore Bondavali si Dorel Simion (foto dreapta). "Pentru al doilea secund, m-am gandit la Dorel Simion. Deocamdata, are niste probleme personale de rezolvat", a spus Vranceanu. Retras din activitatea competitionala in 2004, fostul campion mondial si dublu medaliat olimpic a ramas in jurul ringului, fiind cooptat in staff-ul tehnic de la CS Dinamo. In alta ordine de idei, lotul olimpic de box se va pregati la Bucuresti pana la Centura de Aur de la Constanta, care se va derula in perioada 6-11 iunie, urmand sa efectueze un stagiu de pregatire comun cu loturile Frantei si Marocului. In vederea Europenelor din acest an, Vranceanu sustine ca elevii sai au sanse sa cucereasca 1-2 medalii la Plovdiv, dar la fel de bine pot rata obiectivul FRB. "Baietii au mai avut cateva escapade, dar sa nu uitam ca sunt foarte tineri, fara experienta, iar Ionut Gheorghe la 22 de ani este cel mai experimentat dintre ei. Trebuie sa avem rabdare cu ei. Generatia de azi nu mai este ca cea dinainte, care pentru o paine si o friptura se batea, darama si muntii. Acum este multa munca psihologica, iar sportivii trebuie ajutati, determinati, sfatuiti", a concluzionat Vranceanu. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.