Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inregistrat pana la mijlocul saptamanii circa 34% din declaratiile aferente veniturilor obtinute anul trecut de contribuabilii persoane fizice, a declarat purtatorul de cuvant al ANAF, Dorin Tiganas. "Este
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inregistrat pana la mijlocul saptamanii circa 34% din declaratiile aferente veniturilor obtinute anul trecut de contribuabilii persoane fizice, a declarat purtatorul de cuvant al ANAF, Dorin Tiganas. "Este vorba despre cele numarate, pentru ca mai exista plicuri si in depozitele postei si la administratiile finantelor publice, care urmeaza sa fie centralizate", a mentionat Tiganas. El a afirmat ca numarul estimat al contribuabililor care trebuie sa depuna declaratii este de 610.000, din care 508.000 sunt in teritoriu si 102.000 in Bucuresti. Cele mai ridicate procente s-au inregistrat in Bucuresti - 58%, Buzau - 60%, Satu-Mare -60%, Dambovita - 61%, Olt -62% si Mehedinti - 76%. Contribuabilii au primit la domiciliu doua exemplare ale formularului Declaratie speciala privind veniturile realizate, personalizate (formularul 200), ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii de catre acestia a declaratiei la organul fiscal de domiciliu.
Trebuie sa depuna declaratia de venit persoanele fizice care au obtinut anul trecut venituri din transferul titlurilor de valoare, din profesii liberale si din drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, contribuabilii care au obtinut venituri din activitati agricole, din cedarea folosintei bunurilor si din activitati comerciale au obligatia sa completeze declaratii. Contribuabilii persoane fizice romane, cu domiciliul in Romania, nu au obligatia sa depuna declaratia de venit, daca anul trecut au obtinut numai venituri a caror impunere este finala. Termenul final de depunere a declaratiilor de venit la administratiile financiare este 15 mai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.