Marea familie dinamovista s-a reunit, ieri, in jurul orelor pranzului, la Clubul Polo din Capitala, pentru a sarbatori 58 de ani de existenta a CS Dinamo, unul dintre cei mai importanti piloni ai sportului romanesc. La ceas de gala, comandantul grupa
Marea familie dinamovista s-a reunit, ieri, in jurul orelor pranzului, la Clubul Polo din Capitala, pentru a sarbatori 58 de ani de existenta a CS Dinamo, unul dintre cei mai importanti piloni ai sportului romanesc. La ceas de gala, comandantul gruparii ros-albilor, chestorul Marcel Popescu, a tinut sa reaminteasca asistentei ca pe data de 14 mai se mai adauga un an la existenta glorioasa a CS Dinamo, club care a adunat de-a lungul istoriei un palmares de exceptie, cu 4829 medalii la competitiile internationale si peste 8400 de titluri nationale, sportivii din Groapa cucerind pana in prezent si 118 medalii olimpice, dintre care 33 de aur. Nici anul 2006 nu pare a fi mai prejos, ros-albii cucerind pana acum la marile competitii internationale 21 de medalii. Din pacate, in timp ce sporturile individuale pluseaza mai mereu la vitrina cu trofee din Sos. Stefan cel Mare, restul sectiilor, adica cele de echipa, par sa fi uitat gustul victorie in acest sezon Dinamo avand foarte mici sanse sa cucereasca vreun trofeu national. Prezent la festivitate, alaturi de alte personalitati ale sportului si politicii, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, i-a oferit o diploma de execelenta comandantului Marcel Popescu, in timp ce Nicu Vlad, vicepresedintele COSR, a oferit clubului o placheta jubiliara, iar Ana Pascu, vicepresedintele COSR, l-a recompensat cu un trofeu omagial pe dublul campion olimpic la canoe Leon Rotman, la implinirea a jumatate de secol de la cucerirea primelor medalii la JO de la Melbourne. Folosindu-se de prilej, ANS a oferit mai multe titluri de maestru al sportului (Ion Panait, Paul Burla, Rares Dumitrescu, Gabriel Neagoe, Laurentiu Bogdan) si de maestru emerit al sportului (Ana Maria Apachitei, Simona Strambeschi), in vreme ce conducerea CS Dinamo i-a premiat pe performerii de la CE de gimnastica, haltere si lupte: Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Flavius Koczi, Alin Jivan, Adrian Jigau, Ninel Miculescu si Rares Chintoan. La final, Trofeul "Onoare si Recunostinta" a fost acordat unor mari sportivi care s-au retras din activitate, Marius Urzica, Ioan Suciu, Camelia Macoviciuc si Florin Corbeanu, in vreme ce Trofeul "Ivan Patzaichin" i-a fost inmanat canoistului Florin Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.