Comisarul sef Dumitru Jianu este noul sef al Directiei Politiei Rutiere (DPR). De ieri, politistul ocupa postul de conducere al DPR din cadrul Politiei Romane, dupa ce mai bine de 2 ani a indeplinit functia de adjunct.
Cu o vasta experienta in domeniul circulatiei, activand ca ofiter al acestei structuri din 1989, Jianu pare cel mai potrivit pentru aceasta functie. Specializarile efectuate peste hotare il recomanda, fara nici un dubiu, pentru postul de conducere.
In perioada februarie 2000 - august 2004, ofiterul a ocupat functia de sef al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, iar din august 2004 pana in aprilie 2006, a fost director adjunct al Directiei Politiei Rutiere. Reprezentant al Politiei Romane in Consiliul de conducere TISPOL, Jianu a absolvit mai multe cursuri de perfectionare in domeniul managementului: Curs de perfectionare in domeniul Managementului Politiei Rutiere - TISPOL European Training Seminar Polizei Fuhrungsakademie Munster, Germania; Curs de studiu al metodelor manageriale ale Politiei Britanice Londra (Kent Assist Challenge Fund); Curs de Management al Traficului in Marea Britanie (Leonardo Da Vinci watch and learn Scheme).
Numit director al Politiei Rutiere in urma unui concurs sustinut la sediul IGPR, comisarul sef Dumitru Jianu, casatorit si tata a 3 copii, are ca principale obiective modernizarea conceptuala, structurala si functionala a Politiei Rutiere si aducerea acesteia la standardele tarilor membre ale Uniunii Europene.