UE a alocat, prin programul PHARE 2004, 1,2 milioane de euro pentru instruirea tuturor vamesilor romani, in speranta ca acestia vor reusi sa adopte o conduita si o atitudine demna de calitatea de functionar public european. Proiectul "Dezvoltarea pol
UE a alocat, prin programul PHARE 2004, 1,2 milioane de euro pentru instruirea tuturor vamesilor romani, in speranta ca acestia vor reusi sa adopte o conduita si o atitudine demna de calitatea de functionar public european. Proiectul "Dezvoltarea politicii de resurse umane, a functiei de pregatire profesionala si etica" a fost lansat, ieri, la Bucuresti, de Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), in colaborare cu Administratia Fiscala si Vamala Britanica. Timp de 20 de luni, expertii straini si romani vor desfasura seminarii, ateliere de lucru, intalniri si vizite de studiu in Anglia si Polonia. Obiectivul principal al programului este de a crea si implementa un sistem eficient de resurse umane in cadrul ANV, menit sa sprijine realizarea obiectivelor administratiei si sa se alinieze celei europene. De asemenea, pe parcursul proiectului se va urmari reunirea activitatilor de training din prezent cu planurile de actiune existente, construind in acest fel o strategie eficienta privind dezvoltarea eticii profesionale de catre toti vamesii romani. La reuniunea de lansare publica a proiectului au participat Gelu Stefan Diaconu, seful ANV, Iain Blackwood, lider de proiect din partea Administratiei Fiscale si Vamale Britanice, Iain Lindsay, director adjunct al Misiunii Britanice in Romania, Anne de Ligne si sefa sectiunii PHARE din cadrul Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.