"Regii revenirilor", asa cum au fost denumiti jucatorii lui Middlesbrough dupa ce au intors miraculos soarta calificarilor cu Basel si cu Steaua, s-au predat la Eindhoven, in fata lui FC Sevilla, care si-a trecut in cont primul sau trofeu chiar in an
"Regii revenirilor", asa cum au fost denumiti jucatorii lui Middlesbrough dupa ce au intors miraculos soarta calificarilor cu Basel si cu Steaua, s-au predat la Eindhoven, in fata lui FC Sevilla, care si-a trecut in cont primul sau trofeu chiar in anul centenarului. Mai tehnici si mai sudati, spaniolii au facut instructie cu trupa lui McClaren, obtinand cea mai categorica victorie intr-o finala de Cupa UEFA de cand aceasta se joaca in mansa unica. Luis Fabiano a deschis scorul in prima repriza, cu o lovitura de cap perfecta, insa mult mai interesanta a fost in partea a doua. Englezii au apelat la aceeasi tactica precum in semifinala cu Steaua: patru atacanti pe teren si o incercare de iures formidabil pe finalul intalnirii. Numai ca Juande Ramos a gasit antidotul perfect pentru aceasta maniera de joc, si anume atacul, unul purtat in viteza, cu multi jucatori, care i-au naucit pe englezi si care a dus scorul la 4-0. Finalul i-a gasit pe cei de la Boro in genunchi, in timp ce frumoasa echipa andaluza dadea drumul valurilor de sampanie pentru o fiesta de neuitat. Italianul Enzo Maresca (foto) a primit titlul de jucatorul meciului, care i-a adus un cec in valoare de 10.000 de euro. Conform traditiei din aceasta competitie, banii vor fi donati, iar Maresca a ales un spital din Sevilla. "Ma gandesc acum la toti suporterii nostri. Echipa a facut un meci mare. In ultimul timp am jucat mereu pentru a castiga. Este enorma satisfactia de a vedea ca am fost recompensati pentru dorinta ofensiva. Primul gol a schimbat fata meciului si ne-a eliberat. Am fost adeseori criticat in acest sezon, dar cred ca am realizat un lucru mare", a declarat Ramos. "Incontestabil este cea mai frumoasa zi din viata mea si sunt foarte fericit. Nu ma gandesc la echipa nationala. Golurile mele din aceasta seara ar putea sa-mi deschida portile, desi nu cred. Vreau insa sa savurez succesul cu toti prietenii mei din Sevilla", a declarat Enzo Maresca, cel care nu figura nici in lotul largit al Italiei pentru Campionatul Mondial.
De partea cealalta, McClaren, aflat la ultimul sau meci pe banca lui Middlesbrough, el urmand sa preia Nationala engleza imediat dupa CM, avea un gust amar. "Este dezamagitor. Trandafirul rosu <<porte-bonheur>> pe care l-am purtat la vesta nu a avut efectul magic scontat. Noi nu am jucat asa cum suntem capabili sa o facem. In prima repriza am avut o evolutie slaba. In repriza a doua am avut trei ocazii de a egala. Am fi meritat un penalty la 1-0, dar trebuie sa felicit Sevilla, o echipa foarte mare, fara indoiala cel mai puternic adversar pe care l-am intalnit in acest sezon in Europa. Este adevarat ca suntem dezamagiti, dar am avut un parcurs foarte bun in Europa. Este pacat ca nu l-am incheiat intr-un mod mai frumos. Jucatorii poate ca au fost putin cam nervosi, dar nu pot sa-i critic. Parasesc clubul, dupa cinci sezoane formidabile, cu o dezamagire. Acesta este fotbalul. Voi pastra ca amintiri formidabila munca realizata in ultimele sezoane, recompensata prin gasirea de noi talente. Sunt foarte mandru", a spus McClaren. (B.G.)
MIDDLESBROUGH FC - FC SEVILLA 0-4 (0-1)
Au marcat: L. FABIANO (27), MARESCA (78, 84), KANOUTE (89).
Stadion: "Phillips", Eindhoven; spectatori: 35.000.
MIDDLESBROUGH: Schwarzer - Parnaby, Riggott, Southgate, Quedrue (70 Yakubu) - Morrison (46 Maccarone), Rochemback, Boateng, Downing - Viduka (86 Cattermole), Hasselbaink. Antrenor: Steve McClaren.
FC SEVILLA: Palop - Daniel, Javi Navarro, Escude, David - Jesus Navas, Marti, Maresca, Adriano (86 Puerta) - Luis Fabiano (72 Renato), Saviola (46 Kanoute). Antrenor: Juande Ramos.
Au abitrat: H. Fandel - V. Wezel, C. Kadach (toti din Germania).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.