Cele mai valoroase reprezentante ale baschetului masculin romanesc isi vor disputa, incepand din aceasta seara, trofeul Diviziei A, biletele pentru semifinalele play-off-ului fiind obtinute de CSU Asesoft Ploiesti, Poli Mobitelco Cluj, Dinamo-Erbasu
Cele mai valoroase reprezentante ale baschetului masculin romanesc isi vor disputa, incepand din aceasta seara, trofeul Diviziei A, biletele pentru semifinalele play-off-ului fiind obtinute de CSU Asesoft Ploiesti, Poli Mobitelco Cluj, Dinamo-Erbasu si CSU Atlassib Sibiu. Avantajate de clasarea pe primele doua pozitii la finele sezonului regulat, CSU Asesoft Ploiesti si Poli Mobitelco Cluj vor beneficia de avantajul terenului propriu, aceasta faza a competitiei fiind programata sa se dispute dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Conform programului FRB, Asesoft si Dinamo se vor lupta, azi si maine, la Ploiesti, in vreme ce dubla din cea de-a doua semifinala va fi gazduita de Sala Sporturilor din Cluj. Desemnat cel mai valoros baschetbalist roman in 2005, capitanul ploiestenilor, Catalin Burlacu (foto), considera ca echipa sa se va califica din trei meciuri in finala, faza in care se va intalni, in opinia sa, cu Poli Mobitelco Cluj. "Sper sa oferim spectacol, la fel ca si pana acum. Cred ca vom accede in finala cu scorul general de 3-0 si cred ca si ei constientizeaza acest lucru", a spus Burlacu pentru Mediafax, adaugand ca, "nu cred ca in acest moment poate vreo echipa din Romania sa ne bata patru meciuri din cele sapte ale finalei." In replica, vedeta dinamovista Milijan Marjanovic recunoaste ca Asesoft este favorita, dar nu crede ca scorul semifinalei va fi 3-0. "In acest sezon, noi am facut cele mai bune meciuri chiar cu Asesoft. Este parerea lor ca vor castiga cu 3-0, dar nu le va fi usor. Noi ne jucam sansa", a punctat Marjanovic, care considera echipa din Cluj favorita in cealalta semifinala, "pentru ca are avantajul terenului propriu." In disputa ardelenilor, clujeanul Tudor Dumitrescu, care va evolua pe propria semnatura din cauza unor dureri de spate, crede ca semifinala dintre Cluj si Sibiu este mai echilibrata. "Semifinala noastra va fi mai echilibrata decat cealalta. Totul va depinde de primele doua meciuri, de la Cluj. Daca le vom castiga, cred ca ne putem califica in finala din patru partide, adica sa castigam si noi una la Sibiu", a spus Dumitrescu, care se afla pe aceeasi lungime de unda cu antrenorul echipei CSU Sibiu, Mircea Vulc. "Cred ca fata de ultimii ani, semifinalele din acest sezon sunt cele mai echilibrate. Eu nu fac niciodata pronosticuri, dar cred ca in ambele semifinale se poate ajunge la cinci meciuri. Chiar si in cea dintre Asesoft si Dinamo, pentru ca s-a vazut in acest sezon ca ploiestenii par sa aiba un complex in fata lui Dinamo", a comentat Vulc. Urmatoarele duble din cadrul semifinalelor vor avea loc, pe 17 si 18 mai, la Sibiu si Bucuresti, iar partidele decisive, daca va mai fi cazul, se vor disputa pe terenul gazdelor de azi si maine, pe 21 mai.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.