Romania se afla pe locul 57 in lume in clasamentul competitivitatii economiei, cu doua pozitii sub nivelul de anul trecut si cu zece locuri in urma Bulgariei, potrivit unui studiu publicat ieri de International Institute for Management Development (I
Romania se afla pe locul 57 in lume in clasamentul competitivitatii economiei, cu doua pozitii sub nivelul de anul trecut si cu zece locuri in urma Bulgariei, potrivit unui studiu publicat ieri de International Institute for Management Development (IMD) din Elvetia, transmite Mediafax. Studiul IMD, publicat anual din 1989, este denumit World Competitiveness Yearbook (WCY) si analizeaza competitivitatea economiilor in functie de mai multe categorii de criterii. Acestea sunt grupate in patru mari categorii, si anume performantele economice ale statelor (inflatia, somajul, comertul extern), randamentul politicilor guvernamentale (gestionarea finantelor publice, politica fiscala, legislatia din mediul de afaceri), randamentul mediului de afaceri (productivitate, remunerarea angajatilor, cash flow) si infrastructura din sectorul de transport, de tehnologie, sanatate si educatie. Inaintea Romaniei mai sunt clasate tari din regiune cum ar fi Cehia, pe pozitia 31, Slovacia - 39 si Turcia - 51. Romania face parte din categoria tarilor in care interventia Guvernului in economie influenteaza negativ competitivitatea economica, alaturi de Statele Unite, Franta, Slovenia si Polonia. La polul opus se afla Hong Kong, Rusia si Slovacia, in timp ce situatia consemnata in Bulgaria este echilibrata.Topul primelor patru tari cu cele mai competitive economii din lume a ramas neschimbat fata de anul trecut, fiind alcatuit, in ordine, din Statele Unite, Hong Kong, Singapore si Islanda. Cea mai prost clasata tara din top este Venezuela. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.