Guy Dolle, presedintele companiei europene Arcelor, a profitat de o vizita la uzina de la Dunkerque, pentru a reafirma refuzul de a negocia cu Mittal Steel oferta "imbunatatita" avansata zilele trecute de compania indiana. Dolle si-a explicat refuzu
Guy Dolle, presedintele companiei europene Arcelor, a profitat de o vizita la uzina de la Dunkerque, pentru a reafirma refuzul de a negocia cu Mittal Steel oferta "imbunatatita" avansata zilele trecute de compania indiana. Dolle si-a explicat refuzul prin faptul ca Mittal, desi este gata sa ofere o suma mai mare fata de cea initiala, nu raspunde pretentiei conducerii Arcelor de a plati intreaga suma cash, de la inceput.
Lakshmi Mittal continua sa ofere doar 25 la suta in cash si 75 la suta in actiuni Mittal. De asemenea, Mittal continua sa refuze a-si prezenta planul de afaceri, pentru a se putea stabili valoarea intreprinderii si a titlurilor oferite actionarilor. Refuzul pe toate planurile, inclusiv organizarea unei intalniri cu actionarii Arcelor, carora sa li se permita sa-si spuna opiniile fata de oferta Mittal Steel, a fost calificata de purtatorul de cuvant al companiei indiene drept o incalcare a normelor ce guverneaza administrarea intreprinderilor, ca si a intereselor actionarilor. Dificultati in ofensiva sa pentru preluarea Arcelor intampina Lakshmi Mittal si din partea organismelor specializate ale Comisiei Europene.
Serviciile europene ale Concurentei, care initial trebuia sa se pronunte asupra ofertei Mittal Steel inainte de 19 mai, au anuntat decalarea termenului pana la 7 iunie, timp in care tensiunile, schimbul de declaratii dure si jignitoare continua.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.