Rata anuala a cresterii preturilor de consum a scazut, in februarie, cu 0,4 procente, ajungand la 8,5 la suta, pe fondul aprecierii monedei nationale, potrivit buletinului lunar emis de Banca Nationala a Romaniei. In acelasi timp, rata anuala a pretu
Rata anuala a cresterii preturilor de consum a scazut, in februarie, cu 0,4 procente, ajungand la 8,5 la suta, pe fondul aprecierii monedei nationale, potrivit buletinului lunar emis de Banca Nationala a Romaniei. In acelasi timp, rata anuala a preturilor libere a ajuns la 7,2 la suta, in crestere cu 0,2 procente, cea mai puternica evolutie fiind in cazul legumelor si fructelor, de 19,8 la suta.
Volumul productiei industriale a crescut cu 0,3 la suta fata de ianuarie, respectiv cu 1,4 la suta, in industria prelucratoare. Volumul productiei industriale prelucratoare a scazut, in ianuarie, cu 3,7 la suta. In sectorul extractiv a fost inregistrata o evolutie ascendenta, cresterea fiind de 0,7 puncte procentuale, pana la 5,5 la suta.
In domeniul extractiei hidrocarburilor, cresterea fata de ianuarie a fost de 17,2 puncte procentuale, pana la 54,5 la suta, pe fondul evolutiei ratei anuale a cresterii din domeniul titeiului, de sase puncte procentuale, pana la 33,4 la suta. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.