Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a solicitat, ieri, Serviciului Teritorial Anticoruptie (STA) Suceava sa se sesizeze in cazul afirmatiilor lansate de IPS Pimen in cadrul unei emisiuni televizate, in conditiile in care acesta a adus acuzatii la ad
Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a solicitat, ieri, Serviciului Teritorial Anticoruptie (STA) Suceava sa se sesizeze in cazul afirmatiilor lansate de IPS Pimen in cadrul unei emisiuni televizate, in conditiile in care acesta a adus acuzatii la adresa institutiei prefectului si a Politiei, informeaza Mediafax. Onofrei a declarat, in conferinta de presa organizata de STA Suceava, ca IPS Pimen a spus lucruri foarte grave despre "mafia lemnului" din judetul Suceava, in care ar fi implicati si politisti. "Este o acuza venita din partea unui ierarh al Bisericii, o institutie care are foarte mare credibilitate. De obicei, cand o asemenea personalitate face niste afirmatii, oamenii cred din principiu. Eu cred ca este corect sa confirmam sau sa infirmam acuzele aduse de IPS Pimen, daca sunt reale sau sunt doar din razboiul pe care il avem noi, din pacate, anormal, in problema retrocedarii", a spus prefectul de Suceava.
El a solicitat Serviciului Teritorial Anticoruptie Suceava sa se sesizeze in acest caz "intrucat este vorba de acuze la adresa a doua institutii importante din judet, institutia Prefectului si Politia". "Lucrurile trebuie demontate sau confirmate pentru ca o asemenea cercetare nu poate fi decat in doua componente: da sau nu. Nu putem arunca asa, in eter, vorbe", a mai spus Onofrei. Seful Serviciului Teritorial Anticoruptie Suceava, comisar sef Nicolae Dominciuc, a declarat ca acest organism se va sesiza in acest caz.
El a spus ca s-a luat act de aceste aspecte, vor fi facute verificari si apoi va fi sesizat DNA. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.