O grupare din Bucuresti, care achizitiona produse din Germania, fara sa plateasca taxe vamale, a fost anihilata de politisti. Ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din sectorul 3, insotiti de "mascatii" de la SPIR, au descins in locuint
O grupare din Bucuresti, care achizitiona produse din Germania, fara sa plateasca taxe vamale, a fost anihilata de politisti. Ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din sectorul 3, insotiti de "mascatii" de la SPIR, au descins in locuintele a patru dintre membrii bandei, dar si la sediul firmei prin care se realizau importurile.
Potrivit anchetatorilor, marfa adusa in Romania nu era declarata in vama, in schimb, produsele erau comercializate pe piata fara nici un fel de probleme.
Tudorel Diaconu, 28 de ani, si Alexandru Sztancovics, 24 de ani, ambii din sectorul 5, sunt administratori la SC "World Trust GSM" SRL, cu sediul in Aleea Poiana Sibiului nr. 10, din sectorul 6, si au fost pusi deja sub urmarire penala pentru infractiunea de folosire la autoritatea vamala de documente care se refera la alte bunuri decat cele existente.
In urma perchezitiilor efectuate au fost descoperite telefoane mobile, produse cosmetice, laptopuri si articole de imbracaminte provenind din Germania, pentru care nu existau nici un fel de acte, in valoare de 5,5 miliarde lei vechi.
Toata marfa a fost confiscata, anchetatorii ridicand pentru continuarea cercetarilor si 3 unitati centrale de calculator, un laptop si documente extracontabile.
Actele care urmeaza sa fie verificate contin date privind modul de contactare al furnizorului exterior, oferte de pret din Germania, listing cu codurile telefoanelor mobile introduse in tara si evidenta vanzarilor acestora. In timpul aceleiasi actiuni au fost identificati si Attila Sztancovics, 51 de ani, tatal unuia dintre cei doi administratori, si Valentin Tanase, de 29 ani, despre care anchetatorii au stabilit ca se fac vinovati de complicitate la infractiunea de folosire la autoritatea vamala de acte in care sunt specificate alte bunuri decat cele care erau transportate. Anchetatorii ne-au precizat ca urmeaza sa extinda cercetarile pentru a stabili cu exactitate cate astfel de transporturi din Germania au fost realizate, dar si pentru a identifica si celelalte persoane care fac parte din grupare. SC "World trust GSM" SRL a fost infiintata in 2005. Potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, ultima inregistrare s-a facut la 17 aprilie a.c., cand, probabil, a fost depus bilantul contabil.
Societatea are certificatul de inmatriculare preschimbat si nu figureaza cu nici un fel de datorii.
Teoretic lucrurile sunt in regula, practic, insa, situatia nu e tocmai "roz", fapt demonstrat de actiunea complexa demarata de politistii din sectorul 3.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.