Sa fim sinceri, si pe noi ne-a pacalit Ionut Lupescu o buna perioada de vreme, ca multi altii lasandu-ne inselati de morga lui sobra, in care eronat am dibuit indicii de seriozitate si prestanta, desi nu era vorba decat de introvertire, aroganta si d
Sa fim sinceri, si pe noi ne-a pacalit Ionut Lupescu o buna perioada de vreme, ca multi altii lasandu-ne inselati de morga lui sobra, in care eronat am dibuit indicii de seriozitate si prestanta, desi nu era vorba decat de introvertire, aroganta si dispret abia disimulat fata de mai expansivii si mai ludicii colegi de generatie. La aceasta impresie falsa a contribuit desigur si amanuntul ca acesta absolvise un liceu german. Abia acum ne dam seama ca trebuie sa fi copiat acesta la teze si lucrari de control pentru a duce la bun sfarsit cei patru ani de studii, poate chiar cinci in cazul in care si-o fi ales pentru scurt timp in mod neinspirat colegul de banca si s-o fi inspirat din prostiile scrise de vreun fel de Semeghin ratacit la randu-i printre elevii renumitei institutii de invatamant. Nici macar in cei aproape zece ani petrecuti in Bundesliga nu pare sa fi deprins nimic din rigoarea, probitatea si decenta specifice nemtilor, din toate vorbele si faptele sale razbatand damfurile unui spirit profund balcanizat, acesta nefiind altceva decat un Romica Pascu ori Vali Alexandru ceva mai cizelat, mai umblat prin lume.
Cat trebuie sa se amuze si sa se autofelicite Mircea Sandu cand vede ce a reusit sa scoata din cel pe care un ziarist german l-a poreclit probabil la betie "Kaiserul"! Individul pare total lipsit de simtul penibilului, se ia singur in serios si se face de ras chiar dupa niste magarii pe care nu le-a patentat el. Mai deunazi l-am auzit facand apologia revenirii la sistemul cu 18 echipe in Divizia A, cu toate ca porcaria asta s-a decis cu multa vreme inainte ca el sa fie adus de Nasu' pe post de argat la FRF, asa ca el n-avea nici o vina. Auzi ce-a putut sa spuna ca e mai bine in 18, pentru el a asa a fost obisnuit de mic si asta cica ar fi in traditia fotbalului romanesc. Nici Mircea Sandu sau Mitica Dragomir n-ar fi putut sa gaseasca argumente mai ticaloase si parsive intru sustinerea acestei bicisnicii care ar putea zadarnici recentul reviriment al fotbalului romanesc. Toata primavara cei de la Steaua si Rapid s-au plans de programul mult prea incarcat care le ingreuneaza pregatirea partidelor din cupele europene, iar acest lucru se vede clar indeosebi in ultimele impleticiri ale Stelei. Va dati seama daca in atari conditii in care stelistii au avut de disputat doar 30 de etape de campionat si au avut grija sa fie eliminati prematur din Cupa Romaniei, au acumulat o asemenea surmenare fizica si psihica, ce se va intampla din sezonul viitor in care competitia interna se va prelungi cu inca patru meciuri. Asta e inconstienta pe fata! Si pentru ce toate acestea, pentru a se satisface orgoliile unor echipe mici si a-i ajuta pe unii presedinti de club sa revina la practicile sordide din urma cu cativa ani. Iata pentru ce militeaza Lupescu, pentru propulsarea in Divizia A a unor echipe marunte, gen Liberty Salonta, FC Bihor, Unirea Urziceni, Forex Brasov, care in prezent se lupta pentru promovare.
Mai mult decat atat, vorbind despre apropiatul turneu in Statele Unite al unei echipe nationale incropite in pripa de Piturca, Lupescu aprecia ca acesta este binevenit, intrucat "se vor mai limpezi apele". Apele poate ca se vor limpezi (ce expresie idioata!), insa mintea lui Lupescu pe pariu ca nu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.