Comisarii Garzii Financiare organizeaza astazi, in intervalul 8.30-10.30, o greva de avertisment, iar pe 18 mai 2006, activitatea va inceta total pe termen neliminat. Protestatarii, membri ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), ce
Comisarii Garzii Financiare organizeaza astazi, in intervalul 8.30-10.30, o greva de avertisment, iar pe 18 mai 2006, activitatea va inceta total pe termen neliminat. Protestatarii, membri ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), cer sa li se asigure protectia in activitatea specifica desfasurata, de prevenire si combatere a eveziunii fiscale, dotarea necesara pentru exercitarea sarcinilor de serviciu si plata orelor suplimentare. "In plus, pe toata perioada de derulare a conflictului de munca, comisarii Garzii Financiare nu vor mai desfasura activitatile impuse de autoritate in afara orelor de program, sambata, duminica si pe timp de noapte, pana cand nu se va reglementa Statutul comisarului Garzii Financiare, negociat de parti", a declarat ieri, Sebastian Oprescu, presedintele SNFP. Acesta sustine ca, desi este avizat si aprobat de Garda Financiara si de catre ANAF, Statutul comisarului Garzii Financiare zace de doua luni de zile pe masa ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu.
"Necesitatea rezolvarii revendicarilor SNFP reprezinta o conditie de baza in ceea ce priveste asigurarea cadrului legal de desfasurare a activitatii specifice Garzii Financiare, cu efect pozitiv asupra intaririi capacitatii institutionale, in prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a fraudei fiscale", declara, la randul sau, Valentin Mocanu, din partea CNSLR-Fratia, confederatie ce sustine protestul comisarilor Garzii. (Carmen POPESCU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.