Gigi Becali, finantatorul Stelei, a mers ieri dupa amiaza la Hotel Crystal Palace, acolo unde bistritenii si-au stabilit cantonamentul dinaintea jocului din aceasta seara, pentru a-i motiva financiar pe elevii lui Sabau. Gigi Becali a anuntat ca juca
Gigi Becali, finantatorul Stelei, a mers ieri dupa amiaza la Hotel Crystal Palace, acolo unde bistritenii si-au stabilit cantonamentul dinaintea jocului din aceasta seara, pentru a-i motiva financiar pe elevii lui Sabau. Gigi Becali a anuntat ca jucatorii Gloriei vor incasa cate 5.000 de euro in cazul unei victorii in Giulesti si cate 10.000 pentru o victorie asupra Rapidului. El nu a putut discuta cu jucatorii deoarece acestia erau in camere, la odihna. "Sunt banii mei si fac ce vreau cu ei. Poate sa vina Fiscul, nu are ce sa-mi faca, pentru ca ii dau in nume personal, nu ca presedinte al Stelei. Jucatorii care ii primesc se duc si ii declara, platesc impozit 16% si asta este! Daca vor sa-i primeasca bine, daca nu, nu! Dar nu cred, poate doi-trei jucatori sa nu primeasca, dar restul i-ar lua, ca sunt saraci", a comentat stelistul. Acesta a spus despre Sebastian Bodu, seful ANAF, ca are "o minte idioata" daca impoziteaza acesti bani. Seful Fiscului declara zilele trecute ca Politia si Procuratura ar trebui sa se ocupe de practicile de stimulare financiara a adversarilor, pentru este un caz clar de evaziune fiscala. Sosit la hotel dupa plecarea oficialului clubului stelist, Ioan Horoba, vicepresedintele ardelenilor, a spus ca banii lui Gigi Becali nu vor fi acceptati. Horoba a anuntat primele oferite de Gloria jucatorilor bistriteni: 1.000 de dolari la egal si 2.000 de dolari la victorie.
Horoba: "Ai grija cu CFR!"
Deoarece nu a putut sa discute cu bistritenii la hotel, Gigi Becali i-a urmarit pe jucatorii Gloriei de la Crystal Palace la restaurantul Perla, unde acestia au cinat. In momentul in care jucatorii echipei bistritene au plecat cu autocarul de la hotel la restaurantul Perla, Gigi Becali s-a urcat la volanul masinii sale, marca Maybach, si i-a urmarit pe fotbalisti. Dupa ce jucatorii s-au dat jos din autocar, Becali s-a indreptat spre ei si le-a spus: "Bateti si luati 10.000 de euro sau faceti egal si luati 5000. Aveti incredere in mine". Amuzati, jucatorii pregatiti de Ioan Ovidiu Sabau au dat din cap si au intrat in restaurant, fiind urmariti din nou de Gigi Becali, care le-a repetat sumele pe care le vor primi in cazul unui rezultat pozitiv in meciul cu Rapid. In acest moment, Horoba i-a spus lui Gigi Becali: "Concentreaza-te la meciul cu CFR Cluj, nu e frumos...", in timp ce oficialul stelist i-a raspuns: "Vezi-ti de treaba ta, ce nu este frumos. Este frumos sa ia 1500 de la Rapid ca sa ma bata pe mine si sa nu ia 10.000 acum? Bateti-i si va dau banii acestia! Aveti viitorul in fata, nu sunteti sclavi, va promit ca imediat dupa meci vin la hotel". In continuare, Gigi Becali i-a intrebat pe fotbalisti daca au incredere in el, fara a primi insa nici un raspuns. Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua s-a indreptat spre un jucator ce statea la masa si l-a intrebat cum il cheama. "Paduretu", a raspuns jucatorul, care a fost completat ironic de Horoba: "Vezi ca asta este de la Dinamo". "Stiu ca vrei sa fii apreciat, dar uiti de meciul cu CFR, e meci greu, nu baga banii aici, baga-i la CFR", a mai spus oficialul clubului bistritean. In replica, Gigi Becali a raspuns: "Pai, tocmai ca sunt vigilent bag banii aici, meciul cu CFR va fi corect, iar daca le dadeam lor, nu va mai dadeam voua". "Veteranul" Daniel Iftodi a intervenit in discutie si a afirmat: "Noi vrem sa batem, avem incredere in noi", iar Gigi Becali s-a dus la el si l-a batut cu mana pe umar, spunandu-i: "Bravo!". Gigi Becali s-a adresat din nou jucatorilor: "Aveti grija, ca pot sa fie 2, 3, 4 apropiati de Rapid, care sa traga pentru Rapid. Sa-i vindeti pe colegi e cea mai mare crima", moment in care a intervenit Iftodi, spunand: "Nu se va intampla asa ceva!".
Sabau: "Eu nu iau nici un ban!"
Gigi Becali si-a continuat discursul: "Va bate Dumnezeu daca faceti asta, sa nu dormiti si sa va aduceti aminte ce v-am spus eu acum. Niciodata sa nu va vindeti familia. A, daca va dadea Rapid 100.000 si-i imparteati cu totii, dar asa, sa ia numai trei-patru... Aia trei-patru care sunteti, ii spuneti lui Padureanu: <<Bre, nu am putut, erau aia cu ochii pe noi>>". In acest moment, Horoba a intervenit din nou: "Abia asteptam sa ajungi presedinte. Fugim!", dupa care a dat mana cu Gigi Becali. Inainte de iesi din restaurant, oficialul stelist l-a salutat pe comandantul CSA Steaua, George Boroi, care lua masa in local. Comentand prezenta lui Becali la restaurant, portarul Gloriei, Septimiu Albut, a declarat ca nu se astepta ca Gigi Becali sa-i urmareasca cu masina prin Bucuresti. "Gigi Becali face spectacol tot timpul, dar nu ma asteptam sa fuga cu masina dupa noi. Se poate spune ca ne-am simtit urmariti ca in filme. Noi vom juca pentru noi, asa cum am facut si in meciul cu Steaua, nu ca a venit Copos si ne-a dat nu stiu ce prime. Ne-ar prinde bine acesti bani, dar mai vedem, sa ajungem sanatosi atunci", a spus Albut. Antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabau, a declarat ca el nu va accepta banii oferiti de Gigi Becali. "E problema lor ce bani ne dau, daca se vor accepta acesti bani. Normal este sa fie platiti jucatorii, dar clubul decide, avem un presedinte... Este o aberatie faptul ca jucatorii au cersit cartonase galbene in meciul cu Steaua, ca sa nu joace cu Rapid", a spus Sabau. Referindu-se tot la stimularea financiara, Sabau a mentionat: "Niciodata nu am fost implicat in asa ceva, niciodata nu am fost si nu voi fi intermediar. Daca ne lasa banii, eu unul nu ii iau, dar sa vedem cum vor proceda jucatorii". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.