Curtea de Apel Bucuresti a amanat, cu inca o saptamana, decizia in cazul recursului procurorilor fata achitarea de catre Tribunal a fostului consilier Virgil Teodorescu (foto), in procesul in care a fost acuzat de coruptie in legatura cu desfasurarea
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, cu inca o saptamana, decizia in cazul recursului procurorilor fata achitarea de catre Tribunal a fostului consilier Virgil Teodorescu (foto), in procesul in care a fost acuzat de coruptie in legatura cu desfasurarea proiectului turistic de la Busteni. Fostul consilier a fost judecat pentru trafic de influenta in forma continuata. Anchetatorii l-au acuzat ca, in aprilie 2001, i-ar fi pretins doua milioane de dolari omului de afaceri Octavian Ionescu, lasand sa se inteleaga ca acesta are influenta asupra unor functionari cu atributii de conducere si control din Ministerul Finantelor Publice si din administratia locala a judetului Prahova. Astfel, Teodorescu este acuzat ca i-ar fi promis lui Ionescu obtinerea unei garantii guvernamentale pentru un imprumut de peste 58 de milioane de dolari. Octavian Ionescu l-a denuntat pe Virgil Teodorescu, dupa ce a platit aproximativ 100.000 de dolari fara ca proiectul sa se deruleze in sensul promisiunilor oficiale. Pe de alta parte, in cursul urmaririi penale, procurorii au identificat bunuri imobile si alte valori apartinand inculpatului, care depasesc cu cateva miliarde de lei posibilitatile acestuia de a le procura pe cai legale, fiind declansata procedura de control a averii.
Mihailescu sustine nevinovatia angajatului sau
In acest dosar, magistratii l-au audiat, in calitate de martor, si pe Serban Mihailescu, care a sustinut nevinovatia consilierului sau personal.
"Nu am cunostinta si nu am auzit ca Virgil Teodorescu sa fi pretins bani sau alte foloase pentru a-si exercita influenta in realizarea acestei investitii. Am aflat despre toate acestea dupa declansarea anchetei. Exclud posibilitatea ca Virgil Teodorescu sa fi savarsit asemenea fapte pentru ca totul se derula in mod public, prin acte normative", a declarat instantei Serban Mihailescu.
El a mai spus ca nu cunoaste imprejurarile in care se intalneau partile din acest proiect, dar a sustinut ca aceste intrevederi se desfasurau la Prahova.
In decembrie anul trecut, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au achitat pe Virgil Teodorescu in acest dosar, iar procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.