Grupul de lucru pentru evaluarea situatiei din institutiile in care sunt ingrijiti copii cu dizabilitati, constituit la solicitarea premierului Calin Popescu Tariceanu, si-a inceput activitatea prin investigatii de teren, informeaza Autoritatea Natio
Grupul de lucru pentru evaluarea situatiei din institutiile in care sunt ingrijiti copii cu dizabilitati, constituit la solicitarea premierului Calin Popescu Tariceanu, si-a inceput activitatea prin investigatii de teren, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului. Imediat dupa aparitia raportului organizatiei americane "Menthal Disability Rights International" (MDRI), in care erau prezentate cutremuratoare cazuri de incalcare ale drepturilor unor copii cu dizabilitati din institutiile din Romania, Tariceanu a cerut constituirea acestei comisii. Grupul de lucru este coordonat de Grupul la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei. Din Grupul de lucru vor face parte reprezentanti ai ANPDC, Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap, ai Ministerului Sanatatii, organizatiilor non-guvernamentale si profesionisti in domeniu. Echipele s-au deplasat in aceasta dimineata spre judetele Braila, Dolj, Prahova, Timisoara, Suceava si Botosani unde, impreuna cu reprezentantii Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Directiile de Sanatate Publica, vor evalua situatia existenta in 9 locatii la care se face referire in raportul MDRI. Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a dispus constituirea unui grup de lucru care sa evalueze rapid situatia din institutiile in care sunt ingrijiti copii cu dizabilitati, institutii mentionate de raportul Organizatiei "Menthal Disability Rights International" (MDRI). Rezultatele evaluarii vor fi facute publice la finalizarea Raportului. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.