Doua persoane care ar fi primit in mod abuziv 3,5 hectare de teren din spatiul de siguranta al aeroportului din Tulcea si mai multi membri ai Comisiei de Fond Funciar din comuna Mihail Kogalniceau sunt cercetate de politisti. Comisarul Stefan Grigore
Doua persoane care ar fi primit in mod abuziv 3,5 hectare de teren din spatiul de siguranta al aeroportului din Tulcea si mai multi membri ai Comisiei de Fond Funciar din comuna Mihail Kogalniceau sunt cercetate de politisti. Comisarul Stefan Grigore, de la Politia Transporturi Tulcea, a declarat, citat de Mediafax, ca, in urma verificarilor efectuate pana in prezent, s-a constatat ca Petrana Mocanu, topograf la Serviciul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Tulcea, la propunerea sefului de Asociatie Agricola "Mihail Kogalniceanu", Constantin Sadica si cu complicitatea lui Marcel Nutu, secretar al Primariei, ar fi falsificat procesele-verbale de punere in posesie cu terenuri a lui Viorel Aurel Chirila si a sotiei acestuia, Aurelia, atribuindu-le in mod abuziv 3,5 hectare de teren. Procesele-verbale de punere in posesie ar fi fost "grosolan falsificate, figurand ca au fost incheiate in 1999, inainte ca terenul sa fi fost transferat de la fostul IAS la ADS, cand de fapt tranzactia s-a petrecut dupa 2000". Potrivit comisarului Stefan Grigore, procesele-verbale au fost semnate si de catre ceilalti membri ai Comisiei de Fond Funciar din comuna tulceana Mihail Kogalniceanu, respectiv fostul primar Zima Caragop, fostul viceprimar Gheorghe Perianu si de Dumitra Tudor, agent agricol al primariei. In acest mod, in baza proceselor-verbale de punere in posesie, care ar fi fost falsificate, Viorel Aurel Chirila si Aurelia Chirila ar fi obtinut titluri de proprietate pentru suprafetele de teren atribuite ilegal din spatiul de siguranta al pistei de aterizare-decolare a Aeroportului Tulcea.
Incercare de intelegere
Odata deveniti "proprietari", cei doi ar fi incercat sa valorifice terenul, insa s-au sesizat reprezentantii aeroportului Tulcea, care, fiind in subordinea Consiliului Judetean, obtinuse aprobarea sa se extinda si sa se modernizeze prin accesarea unor fonduri europene. In acest scop, Consiliul Judetean urma sa preia de la ADS o suprafata de 3,5 hectare de teren care trebuia imprejmuit pentru aeroport, dar cand a constatat ca acesta era deja instrainat a incercat sa ofere sotilor Chirila aceeasi suprafata de teren intr-o alta locatie, propunerea fiind facuta pana la data inceperii cercetarilor Politiei.
Reprezentantii aeroportului ar fi incercat sa cumpere terenul de la sotii Chirila, insa acestia ar fi cerut o suma de zece ori mai mare decat valoarea pe piata. In consecinta, aeroportul Tulcea a facut plangere la Politia Transporturi. Purtatorul de cuvant al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, inspector principal Eduard Dragu, a precizat ca sotii Chirila si toate persoanele din primaria Mihail Kogalniceanu si din Comisia de Fond Funciar care au contribuit la punerea in posesie cu terenul din spatiul aeroportului Tulcea sunt cercetati in stare de libertate pentru fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare si complicitate la fals intelectual, neglijenta in serviciu si refuzul de a elibera terenul. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.