Voleiul romanesc pare sa traverseze o adevarata perioada de criza cu doar cateva saptamani inaintea debutului preliminariilor Euro 2007, antrenorii ambelor reprezentative tricolore avand mari dureri de cap cu absentele de la lot ale unor sportivi de
Voleiul romanesc pare sa traverseze o adevarata perioada de criza cu doar cateva saptamani inaintea debutului preliminariilor Euro 2007, antrenorii ambelor reprezentative tricolore avand mari dureri de cap cu absentele de la lot ale unor sportivi de marca. La masculin, situatia este destul de disperata, antrenorii Mircea Spatacean si Robert Tvardochlib fiind nevoiti sa plece cu un lot improvizat spre Prievidza, unde Romania va sustine doua amicaluri in compania Slovaciei. Si asta, pentru ca nu mai putin de sase jucatori de valoare nu au raspuns prezent la actiune, lotul devenind o adevarata infirmerie. Conform datelor oficiale, unul dintre cei mai valorosi stranieri, Bogdan Olteanu, este accidentat grav la genunchi si va sta departe de nationala cel putin trei saptamani, fiind probabil sa rateze si primul meci din preliminarii, programat la finele lunii mai, impotriva invingatoarei din dubla Letonia-Moldova. Din pacate, Olteanu nu este singura absenta din efectiv, pe lista aflandu-se si dinamovistii Bobeanu (n.n. - in tratament de recuperare la Bucuresti), Roman (probleme grave la genunchiul stang) si Dumitrescu (operat la umarul drept), precum si Gontariu (are interdictie de joc dupa o accidentare grava la umar) si libero-ul Feher (programat pentru un RMN in Bucuresti). Trecand peste problemele medicale, antrenorul Mircea Spatacean va incerca sa gaseasca solutii si sa prezinte la ora primului meci o echipa apta sa paseasca cu dreptul in campania de calificare la Euro 2007.
Nici la feminin atmosfera nu pare sa fie mai calma, antrenorii Costinel Stan si Marian Constantin, consiliati de la distanta de directorul tehnic Florin Grapa, avand aceleasi probleme majore de efectiv. Iar "deranjul" vine chiar din partea jucatoarelor din strainatate, Turlea, Trombitas, Corjeutanu, Marc, Butnaru si Nucu nefiind prezente, inca, in cantonamentul de la Bucuresti, desi de la data convocarii au trecut sase zile. "Cine nu vine la lot, va suporta consecintele regulamentului si va fi suspendat, indiferent de nume", a punctat presedintele FRV, Gheorghe Visan, dispus sa taie in carne vie daca nu se vor aduna sub tricolor cele mai valoroase jucatoare. De altfel, chiar daca grupa fetelor pare ceva mai usoara decat a baietilor, Romania urmand sa se lupte pentru un loc la Euro 2006 cu selectionatele Croatiei, Belarus si Bosnia&Hertegovina, situatia pare sa scape de sub control, mai ales ca si alte sportive din tara, aflate la finele unui sezon extrem de incarcat, reclama probleme medicale si intazie la lot, fiind posibil sa rateze si meciurile de pregatire programate in Grecia (22-26 mai), dar si primul turneu de calificare care va fi gazduit de Bucuresti la inceputul lunii viitoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.