Liderii PSD si cei ai PRM vor semna Protocolul de colaborare parlamentara dupa prezentarea Raportului de tara, se arata intr-un comunicat remis ieri redactiei semnat, deopotriva, de Viorel Hrebenciuc (PSD) si Lucian Bolcas (PRM). Semn ca discutiile r
Liderii PSD si cei ai PRM vor semna Protocolul de colaborare parlamentara dupa prezentarea Raportului de tara, se arata intr-un comunicat remis ieri redactiei semnat, deopotriva, de Viorel Hrebenciuc (PSD) si Lucian Bolcas (PRM). Semn ca discutiile referitoare la incheierea documentului nu trec printr-o perioada de bun augur, reprezentantii Opozitiei nu s-au prezentat ieri la conferinta pe care o anuntasera la Camera Deputatilor. Simtindu-se cu musca pe caciula, atat Bolcas cat si versatul Hrebenciuc au mentionat, in comunicat, ca nu vor semna Protocolul inaintea Raportului de tara pentru ca mariajul Opozitiei sa nu fie utilizat drept pretext pentru eventualele esecuri mentionate in documentul oficialilor europeni. "Nu se doreste ca incheierea acestui protocol de colaborare parlamentara sa fie folosita ca un pretext pentru justificarea multiplelor esecuri, pe care Raportul le va consemna si in acelasi timp, problemele ce se vor pune in viitor pentru aderarea Romaniei cuprinse in raportul de tara sunt de natura a influenta continutul concret al prevederilor din protocol", au batut toba peremistii si pesedistii. Trecand cu vederea ca infratirea celor doua partide este o urmare a scaderii fara de precedent a PSD in sondaje, Bolcas si Hrebenciuc s-au laudat ca protocolul lor, la care lucreaza asiduu o serie de "experti", va oferii solutii la eventualele critici stipulate in Raport. "Colectivul de experti isi continua activitatea, prezentand informari presedintilor celor doua partide, urmand a definitiva continuturile acordurilor imediat dupa data de 16 mai 2006", se mai arata in comunicat.
PSD si PRM clocesc motiunea
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ieri ca, impreuna cu PRM, se va face "un mecanism de colaborare parlamentara ai carei parametri si formalizare practica vor fi decisi dupa raportul de tara". Referitor la discutiile pe care Hrebenciuc le-a purtat cu peremistii, Geoana a afirmat ca acesta a avut ca mandat sa inceapa munca pentru redactarea unei motiuni de cenzura. "PSD a nominalizat colectivul de redactare a acestei motiuni - pe Mihai Tanasescu, Ilie Sarbu, Titus Corlatean, Marian Sarbu, Dan Nica. In acest moment, suntem intr-o faza de discutii si negocieri cu cei de la PRM, pentru momentul de dupa raportul de tara", a mai spus presedintele PSD. (Razvan GHEORGHE)
Grupul de la Cluj flirteaza cu Gusa
Grupul PSD de la Cluj, condus de Ioan Rus, si-a gasit un nou partener de dialog, in speta partidul condus de Cozmin Gusa, PIN. Potrivit unor surse din PSD, conducerea clujeana a PSD este dezamagita de faptul ca partidul, sub conducerea lui Geoana, trece dintr-o criza intr-alta, ultima gafa a liderului pesedist fiind anuntatul protocol cu partidul lui Corneliu Vadim Tudor. Potrivit surselor citate, echipei de pesedisti care dialogheaza cu PIN i s-a alaturat si liderul tineretului PSD, Victor Ponta. Cu totii dezavueaza faptul ca PSD are chef de colaborare cu un partid atat de prost vazut in afara, in speta PRM si il redescopera acum pe fostul pesedist, Cozmin Gusa, cu care afla ca au mai multe puncte in comun. Sursele citate ne-au mai spus ca Ioan Rus, alaturi de senatorul Vasile Dancu si Victor Ponta au intalniri zilnice cu liderul PIN, Cozmin Gusa, al carui partid, au descoperit pesedistii, este apropiat valorilor Partidului Socialistilor Europeni (PES). Informatiile legate de negocierile purtate intre grupul de la Cluj si Gusa vin in contextul in care presa a relatat in ultima perioada ca deputatii pesedisti Daciana Sarbu si Victor Ponta ar putea parasi PSD, in favoarea PIN. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.