Doua dintre companiile interesate sa preia de la stat pachetul majoritar de actiuni al Electrica Muntenia Sud au depus oferte finale in valoare individuala de peste 750 de milioane de euro, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut
Doua dintre companiile interesate sa preia de la stat pachetul majoritar de actiuni al Electrica Muntenia Sud au depus oferte finale in valoare individuala de peste 750 de milioane de euro, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. Comisia de privatizare va comunica, in termen de doua sau trei saptamani, oferta cea mai buna, iar daca negocierile cu ofertantul clasat pe primul loc vor intra in impas, autoritatile vor incepe tratative cu firma situata pe locul secund, a precizat Seres. Companiile CEZ (Cehia), Enel (Italia), Gaz de France, Iberdola (Spania) si RWE Energy (Germania) au depus pana marti oferte finale pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile detinute de stat la Electrica Muntenia Sud. Statul va ceda actiunile Electrica Muntenia Sud printr-o metoda asemanatoare celei aplicate si la privatizarile anterioare. Cumparatorul va achizitiona direct 50% din actiuni si va aloca fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia sa va ajunge la 67,5%. Electrica Muntenia Sud are un capital social de 191,3 milioane de lei si peste un milion de clienti. Din cele opt filiale de distributie a energiei electrice ale Electrica, pana acum au fost privatizate patru, preluate de CEZ, Enel si E.ON. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.