Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a sustinut, ieri, in fata senatorilor Comisiei pentru buget-finante, un amendament la Codul de procedura fiscala, care propune pentru angajatii ANAF care verifica companiile mul
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a sustinut, ieri, in fata senatorilor Comisiei pentru buget-finante, un amendament la Codul de procedura fiscala, care propune pentru angajatii ANAF care verifica companiile multinationale salarii de minim 3000 de euro, transmite Mediafax. Seful Fiscului a declarat ca sustine, alaturi de Comisia pentru buget a Senatului, un amendament la Codul de procedura fiscala, prin care angajatii ANAF "care stau la birou si examineaza un dosar cat doua dulapuri" trebuie sa primeasca salarii mai mari decat consultantii privati. El a precizat ca ANAF si-a propus sa angajeze persoane care lucreaza in mediul privat si sunt foarte bine platite. "Un consultant care lucreaza la o firma independenta privata e platit cam in jur de 3000 de euro, iar noi trebuie sa dam ceva mai mult", a declarat Bodu. Seful ANAF a mai aratat ca o firma de consultanta care pregateste un dosar fiscal al unei multinationale ia onorarii "de la 100.000 de euro in sus".
Taxe pentru servicii "foarte complicate"
"Administratia Financiara sa incaseze niste taxe, la fel cum face Consiliul Concurentei sau CNVM, pentru prestarea unor servicii forte complicate, foarte complexe si care presupun un grad mare de profesionalism si training-uri", a mai spus Bodu. El a adaugat ca taxele respective vor fi la 10.000 de euro, pentru depunerea cererii la ANAF de catre o companie multinationala, si, respectiv la 15-20.000 de euro, pentru solutionarea dosarului fiscal. Aceste sume, "in mare parte, s-ar duce la persoanele care efectiv lucreaza dosarele ca sa dea o solutie", a aratat seful ANAF. El a sustinut ca, desi onorariile percepute de consultanti sunt foarte mari, multinationalele carora trebuie sa li se examineze dosarele fiscale "au o cifra de afaceri foarte mare, isi permit si doresc sa plateasca aceste sume, pentru ca obtin servicii deosebite". Pe de alta parte, presedintele Comisiei senatoriale pentru buget, Varujan Vosganian, a precizat ca amendamentul sustinut de Bodu "are in vedere plata in avans a unor impozite datorate statului, in sensul stabilirii in avans a deductibilitatilor". Senatorul a declarat ca va discuta, astazi, acest amendament cu ministrul Finantelor "si daca el confirma ca va fi o actiune incuviintata de Guvern, atunci noi ii vom da curs". Vosganian a sustinut ca, prin aprobarea acestei modificari a Codului de procedura fiscala, "s-ar putea sa fie un moment care va revolutiona administratia". (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.