Proprietarii apartamentelor debransate de la sistemul central de incalzire vor fi obligati sa achite in perioda de iarna contravaloarea consumului de energie termica aferent instalatiilor comune din locuinta, indiferent daca acestea au fost sau nu iz
Proprietarii apartamentelor debransate de la sistemul central de incalzire vor fi obligati sa achite in perioda de iarna contravaloarea consumului de energie termica aferent instalatiilor comune din locuinta, indiferent daca acestea au fost sau nu izolate. Masura survine unui ordin al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea Serviciilor Comunale (ANRSC) care abroga facilitatea de care acesti proprietari au beneficiat in ultimii doi ani prin scutirea de la plata contravalorii consumului de energie termica daca izolau coloanele de incalzire aflate in proprietate comuna din apartamente. ANRSC a recurs la aceasta masura dupa ce a primit sesizari atat din partea beneficiarilor, prin care se reclama faptul ca administratia blocului refuza sa ii scuteasca de la plata, cat si din partea asociatiilor de locatari, prin care facilitatea era contestata. Decizia autoritatilor a fost sa elimine facilitatea care a creat probleme intre beneficiari si restul locatarilor unui imobil. Conform legislatiei, cheltuielile individuale pentru incalzire aferente consumului de energie termica al instalatiilor aflate in proprietate comuna din apartamente - coloane de incalzire - sunt repartizate proportional cu cota care revine fiecarui proprietar in baza contractului de vanzare-cumparare a locuintei. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.