Magicianul american David Blaine era inconstient si avea convulsii in momentul in care a fost scos din sfera in care incerca sa doboare recordul mondial la respirat sub apa. El a fost externat ieri din spital, unde fusese supus unor investigatii medi
Magicianul american David Blaine era inconstient si avea convulsii in momentul in care a fost scos din sfera in care incerca sa doboare recordul mondial la respirat sub apa. El a fost externat ieri din spital, unde fusese supus unor investigatii medicale amanuntite pentru a se constata efectele saptamanii petrecute in apa. Medicii au constat ca ficatul magicianului a fost afectat. In plus, iluzionistul are o eruptie pe piele, probleme cu circulatia la nivelul membrelor si i-a fost afectat simtul tactil. Doctorul Murat Gunel a declarat ca inca din a doua zi a sederii lui in apa a remarcat o disfunctie a ficatului. "I-am spus sa iasa din apa dar el a refuzat. A spus ca nu vrea sa-i dezamageasca pe oameni", au fost cuvintele lui Gunel.
Iluzionistul a utilizat tuburi prin care a respirat si s-a hranit, pentru a reusi sa se mentina in viata in timpul acestei cascadorii, care a avut loc la New York. La finalul acestei experiente, el a incercat sa depaseasca recordul mondial la tinut respiratia sub apa, 8 minute si 58 de secunde, dar a fost scos din apa dupa sapte minute pentru ca risca sa se inece.
In timpul ultimelor doua zile petrecute in acvariu, Blaine a fost tratat de medici pentru ca pielea lui incepuse sa se descuameze. Pentru a primi ingrijiri medicale, Blaine si-a scos mana printr-o gaura din acvariu, medicii i-au scos manusile speciale pe care le-a purtat si au aplicat pe pielea iluzionistului o lotiune.
Blaine a declarat ca il durea pielea "ca si cum ar fi avut infipte permanent ace si cuie". Lipsa unei cantitati adecvate de oxigen, mai ales dupa sapte zile petrecute in apa, poate afecta destul de grav si creierul, au declarat medicii. Blaine nu este la prima experienta de acest gen. El a mai petrecut 61 de ore intr-un bloc de gheata si, in 2003, la Londra, Blaine a postit timp de 44 de zile, timp in care a stat intr-o cutie transparenta suspendata la zece metri de sol. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.