Marea Britanie are o noua arma in lupta contra piratarii de filme: caini special antrenati sa detecteze DVD-urile expediate in colete postale, a anuntat MPAA, asociatia marilor studiouri americane, transmite Mediafax. In premiera mondiala, in aceasta
Marea Britanie are o noua arma in lupta contra piratarii de filme: caini special antrenati sa detecteze DVD-urile expediate in colete postale, a anuntat MPAA, asociatia marilor studiouri americane, transmite Mediafax. In premiera mondiala, in aceasta operatiune se vor implica functionarii de la vama britanica, Organizatia britanica de lupta contra piratarii "Fact" si o companie internationala de mesagerie. Proiectul este sustinut de MPAA, care apara interesele marilor studiouri de la Hollywood. Doi labradori negri, Lucky si Flo, au fost special antrenati pentru a detecta DVD-urile din interiorul coletelor postale sau al plicurilor care ajung in Marea Britanie. "Aceste DVD-uri sunt cel mai adesea expediate de retelele de contrabanda implicate in operatiunile de piratare la scara mare in lumea intreaga", a declarat un reprezentant MPAA. In prima lor zi de lucru, pe aeroportul Stansted, situat aproape de Londra, Lucky si Flo au reusit sa detecteze mai multe colete care contineau DVD-uri, insa niciunul dintre acestea nu era piratat.
Conform cifrelor publicate de MPAA, marile studiouri cinematografice de la Hollywood pierd anual aproximativ 6,1 miliarde de dolari in lumea intreaga din cauza pirateriei. Aceste pierderi sunt rezultatul contrafacerilor (2,4 miliarde de dolari), copierii ilegale (1,4 miliarde de dolari) si piratarii prin internet (2,3 miliarde de dolari). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.