Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) sprijina planurile Bulgariei de a construi o a doua centrala nucleara, a declarat ministrul Economiei si Energiei de la Sofia, Nikolai Ovcearov, transmite site-ul Novinite.com. Ovcearov a avut o in
Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) sprijina planurile Bulgariei de a construi o a doua centrala nucleara, a declarat ministrul Economiei si Energiei de la Sofia, Nikolai Ovcearov, transmite site-ul Novinite.com. Ovcearov a avut o intalnire cu directorul general al AIEA, Mohamed El Baradei, care l-a asigurat de sprijinul agentiei pentru planurile tarii sale. Bulgaria spera sa deschida o centrala nucleara la Belene, dupa ce a fost obligata de Uniunea Europeana sa o inchida partial pe cea de la Kozlodui. Doua reactoare de la Kozlodui au fost deja inchise, iar alte doua ar trebui sa fie scoase din functiune pana la sfarsitul acestui an. Constructorul centralei urmeaza sa fie ales in iunie, companiile Atomstroiexport din Rusia si Skoda din Cehia fiind invitate la negocieri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.