Consiliul Concurentei a amendat compania americana Cross Lander, proprietarul Aro Campulung, cu 668.358 lei noi lei noi pentru incalcarea Legii concurentei prin adoptarea unor masuri referitoare la activitatea societatii inainte de a obtine avizul Co
Consiliul Concurentei a amendat compania americana Cross Lander, proprietarul Aro Campulung, cu 668.358 lei noi lei noi pentru incalcarea Legii concurentei prin adoptarea unor masuri referitoare la activitatea societatii inainte de a obtine avizul Consiliului Concurentei cu privire la operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea Aro.
Potrivit autoritatii de concurenta, pana la emiterea deciziei institutiei in acest sens, compania Cross Lander a modificat statutul societatii (prin numirea de membrii in Consiliul de Administratie), a vandut active si a aprobat bugetul de venituri si cheltuieli. Potrivit Legii concurentei nr. 21/1996, asemenea decizii nu pot fi luate pana cand Consiliul Concurentei nu avizeaza preluarea unei societati. Investigatia a fost declansata de autoritatea de concurenta din oficiu anul trecut.
Pe de alta parte, in luna martie a acestui an, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a dat in judecata actualul proprietar de la Aro, pe care il acuza ca nu si-a indeplinit obtigatiile asumate prin contractul de privatizare. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.