Pantaloni, ochelari de vedere, genti, farfurii, triciclete si chiar manere pentru usi. Aceasta este marfa sosita in 5 containere din China si care, daca ar fi fost "aruncata" pe piata romaneasca, ar fi adus un castig de aproximativ 24 miliarde lei ve
Pantaloni, ochelari de vedere, genti, farfurii, triciclete si chiar manere pentru usi. Aceasta este marfa sosita in 5 containere din China si care, daca ar fi fost "aruncata" pe piata romaneasca, ar fi adus un castig de aproximativ 24 miliarde lei vechi.
Politistii de frontiera si vamesii au reusit insa sa confiste toate bunurile suspectate de falsificare, aplicand firmelor importatoare amenzi de peste 250 milioane lei vechi. Ieri, la punctul de trecere a frontierei Constanta Sud - Agigea au pus sigiliul peste 7.320 perechi pantaloni din tesatura tip denim, pentru femei, avand o valoare estimata de comercializare pe piata, la pretul produselor originale, de circa 22,8 miliarde de lei vechi.
Marfa era destinata unei firme din Capitala, iar produsele purtau inscriptia "Riipelay", care insa nu are nici o legatura cu celebra firma "Replay".
In acelasi container au mai fost descoperite alte 34.661 articole nedeclarate, de peste 700 milioane lei vechi.
Anchetatorii spun ca au depistat in al doilea container circa 2.475 genti din material textil tip diplomat, nedeclarate, valorand peste 240 milioane lei vechi. In celelalte containere echipa comuna de control a descoperit 24.000 farfurii din plastic, o mie bucati role scotch, 6 triciclete dezasamblate pentru copii, 4.000 perechi ochelari de vedere si 380 manere din metal pentru usi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.