Iluzionistul american David Blaine a fost scos luni seara din acvariul cu apa in care petrecuse o saptamana, pentru ca era pe punctul de a se ineca in incercarea de a stabili un nou record mondial in a-si tine respiratia sub apa.
Inainte de a i
Iluzionistul american David Blaine a fost scos luni seara din acvariul cu apa in care petrecuse o saptamana, pentru ca era pe punctul de a se ineca in incercarea de a stabili un nou record mondial in a-si tine respiratia sub apa.
Inainte de a iesi din acvariul cu inaltimea de 2,5 metri, Blain si-a tinut respiratia timp de 7 minute, dar nu a putut sa bata recordul mondial de 8 minute si 58 de secunde, relateaza AFP, citata de Mediafax.
176 de ore
Blaine nu a putut nici sa desfaca lanturile din otel care cantareau 50 de kilograme, cele noua lacate si cele patru perechi de catuse care il retineau pe fundul acvariului. "Mainile si picioarele i-au fost serios afectate iar durerea simtita era ca si cum ar fi avut sute de ace infipte in membre. Pielea era pe punctul sa-i crape, motiv pentru care mainile sale isi pierdusera mobilitatea", a explicat antrenorul magicianului, Kirk Krack, specialist in apnee (oprirea temporara a respiratiei) prelungita.
Pentru aceasta ultima proba a la Houdini, magicianul in varsta de 33 de ani a stat cateva minute cu ochii inchisi in incercarea de a se relaxa, tinandu-si respiratia. Dupa sapte minute insa, Blaine a inceput sa se sufoce si a fost scos din apa de doi scufundatori. Dupa ce a fost scos la aer, David Blaine a declarat, cu ochii in lacrimi, ca "este adanc miscat de faptul ca toata lumea l-a sustinut". "A fost o saptamana dificila, dar voi m-ati ajutat cu energia voastra. Multumesc tuturor si va iubesc", a adaugat Blaine, in timp ce multimea scanda numele lui. Americanul de origine portoricana a petrecut 176 de ore in apa, un record in sine, consecintele acestei provocari spectaculoase fiind o mare slabiciune, probleme grave ale pielii si o tensiune arteriala alarmanta. "Volumul sangvin a scazut la 70%, pentru ca organismul a trebuit sa se adapteze vietii in apa, este foarte posibil sa aiba probleme cu tensiunea atunci cand va iesi din apa", au declarat medicii.
"Un exhibitionist"
Scufundat in apa chiar pe 1 mai, Blaine, cu pieptul gol, dar purtand pantaloni, curea si incaltari negre, s-a hranit vreme de sapte zile printr-un tub prin care i-a fost introdusa hrana lichida, resturile fiind eliminate printr-un cateter. A reusit sa si doarma, dar in reprize scurte de teama de a nu-si pierde tuburile care-l ajutau si sa respire. Vreme de mai bine de o saptamana, prin piata din Centrul Lincoln, situata intre Opera Metropolitana, Baletul Municipal si Orchestra Filarmonica, unde a fost expusa sfera lui Blaine s-au perindat mii de curiosi. "Nu stiu ce sa zic. Este un exhibitionist, dar unul bun, care nu face rau nimanui. Aceasta a fost o ocazie buna pentru toti acesti gura-casca sa-si procure programul operei", a declarat Jill Slater, un meloman aflat in zona pentru un spectacol de opera. Apa a fost mentinuta la o temperatura suficient de mare pentru ca temperatura corpului lui Blaine sa fie cat mai aproape de cea normala. Pe masura ce timpul petrecut sub apa a crescut, temperatura corpului lui Blaine a scazut si acesta a folosit un volum din ce in ce mai mare de oxigen. Parerea unanima a fost ca Blaine a facut un lucru nebunesc, pentru ca, spre deosebire de Houdini, initiativa lui Blaine nu are mai nimic in comun cu magia. In 2003, la Londra, Blaine a postit timp de 44 de zile, timp in care a stat intr-o cutie transparenta suspendata la zece metri de sol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.