Deputatii au respins, ieri, un proiect de lege care prevedea ca si actualii, nu doar fostii ministrii, pot fi cercetati pentru fapte penale si trimisi in judecata fara acordul Comisiei speciale din cadrul Administratiei Prezidentiale. O prevedere sim
Deputatii au respins, ieri, un proiect de lege care prevedea ca si actualii, nu doar fostii ministrii, pot fi cercetati pentru fapte penale si trimisi in judecata fara acordul Comisiei speciale din cadrul Administratiei Prezidentiale. O prevedere similara exista, in actuala lege, in cazul fostilor ministri, care pot fi cercetati pentru fapte de natura penala savarsite in timpul exercitarii functiei, fara a fi necesara aprobarea unei comisii speciale, constituita de presedintele tarii, la propunerea ministrului Justitiei si a celui de Interne. Initiatorul proiectului, deputatul PSD Victor Ponta si-a sustinut legea argumentand ca legislatia actuala stabileste o discriminare de tratament intre fostii ministrii si cei aflati in exercitarea mandatului. Proiectul a fost insa respins de Camera, prin votul majoritar dat de reprezentantii PNL si PD. Motivand votul negativ dat de acestia, deputatul PD Valeriu Tabara a afirmat ca vina apartine, de fapt, social-democratilor, care initiaza acte normative indreptate impotriva unor persoane anume, in speta a ministrului Justitiei. Dupa votul final, Ponta a revenit cu explicatii, afirmand ca initiativa sa legislativa nu era una politica, ci una "de bun simt, care facea ca si actualii ministri sa fie tratati ca orice cetatean". (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.