Presedintele autosuspendat al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca nu intentioneaza sa isi dea demisia din functie si se gandeste sa revina la conducerea filialei. Dan Ioan Popescu a spus ca nu ia in serios ultimat
Presedintele autosuspendat al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca nu intentioneaza sa isi dea demisia din functie si se gandeste sa revina la conducerea filialei. Dan Ioan Popescu a spus ca nu ia in serios ultimatumul primit de la conducerea PSD Sector 1, de a-si rezolva, intr-un fel sau altul, situatia autosuspendarii sale. "Nu intentionez sa imi dau demisia, ii las sa fiarba intre ei, ba chiar ma gandesc la reintoarcerea in functie", a mai spus Popescu. El a minimalizat declaratiile presedintelui PSD Sector 1, Dan Tudorache, si ale presedintelui Comisiei de integritate a PSD Bucuresti, Doru Giugula, care ii cerusera demisia. "Cand am auzit declaratiile lor, ale lui Giugula si ale lui Tudorache, mi-am amintit de o poanta a lui Tudor Musatescu, despre doi pitici care se laudau ca i-au dat o palma peste gura unui urias, de i-au rupt pantalonii la genunchi. Asa si cu ei doi", a spus D.I. Popescu.
Tudorache: "Buturuga mica rastoarna carul mare"
Contactat telefonic, Dan Tudorache ne-a declarat ca nu se va pune in discutie in urmatoarele doua saptamani situatia lui Dan Ioan Popescu pe motiv ca PSD va incepe negocierile pentru formarea unui nou Guvern. "Nu voi pune in discutie nici saptamana aceasta si probabil nici urmatoarea pentru ca avem nevoie de fiecare senator si deputat pana la formarea noului Guvern. Sunt convins ca Guvernul va cadea la motiunea de cenzura si nu vreau sa-l supar pe Dan Ioan Popescu. In plus, avem nevoie de fiecare vot", ne-a spus Tudorache. Intrebat cum comenteaza declaratiile lui DIP referitoare la "doi pitici care se laudau ca i-au dat o palma unui urias", seful filialei Sectorului 1 a PSD a raspuns sec: "Buturuga mare rastoarna caru' mare".
Istoria autosuspendarii
Fost presedinte al PSD Bucuresti, D.I. Popescu s-a autosuspendat din functie la mijlocul lunii ianuarie, dupa ce Comisia de verificare a averii demnitarilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus instituirea sechestrului asupra unei parti din averea sa. Conducerea filialei bucurestene a PSD a fost preluata de Sorin Oprescu, numit de la centru presedinte coordonator interimar. Tot cu titlu interimar, la conducerea PSD Bucuresti au fost numiti trei noi vicepresedinti si un nou presedinte executiv, in persoana lui Marian Vanghelie. Consiliul Municipal al PSD Bucuresti nu poate organiza alegeri pentru validarea lui Oprescu in functia de presedinte al filialei, a lui Vanghelie ca presedinte executiv si a noilor vicepresedinti pana cand D.I. Popescu nu isi clarifica situatia legata de autosuspendarea sa. Intrucat a fost ales prin vot in functie, D.I. Popescu nu poate fi demis decat in cadrul Consiliului Municipal, si nu de catre organizatia de sector de care apartine. Conducerea organizatiei PSD Bucuresti s-a ferit sa il demita oficial pe D.I. Popescu din functie, asteptand ca acesta, eventual, sa isi prezinte demisia. Noii lideri ai PSD Bucuresti intentioneaza sa organizeze un nou Consiliu al filialei in a doua jumatate a lunii mai, cu dorinta expresa de a valida pe deplin mandatele interimare detinute de Oprescu si de Vanghelie. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.