Cel mai mare producator mondial de zinc, canadianul Teck Cominco, a anuntat ca va inainta o oferta de 16 miliarde de dolari pentru preluarea companiei conationale Inco. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari tranzactii din istoria industriei miniere,
Cel mai mare producator mondial de zinc, canadianul Teck Cominco, a anuntat ca va inainta o oferta de 16 miliarde de dolari pentru preluarea companiei conationale Inco. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari tranzactii din istoria industriei miniere, si ar interveni exact in momentul in care pretul metalelor cunoaste o ascensiune fara egal, transmite Reuters.
Oferta Teck Cominco depaseste cu 20% valoarea de piata a Inco, al doilea mare producator mondial de nichel, la inchiderea de vineri a tranzactiilor la Toronto Stock Exchange. Compania rezultata in urma fuziunii intre Teck Cominco si Inco ar ocupa o pozitie de varf in sectorul productiei de zinc si nichel, si ar fi, de asemenea, o prezenta importanta pe pietele de cupru, aur si alte marfuri, apreciaza reprezentantii Teck Cominco.
Incheierea unui acord intre cele doua companii este insa conditionata de retragerea ofertei inaintate de Inco pentru preluarea Falconbridge, unul dintre primii zece producatori mondiali de nichel, zinc si cupru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.