Muzicienii de la Buena Vista Social Club au explodat, luni seara, pe scena de la Sala Palatului, intr-un spectacol care a ridicat spectatorii in picioare si a strans ropote de aplauze. Analia Selis si formatia sa de sase instrumentisti au avut misiun
Muzicienii de la Buena Vista Social Club au explodat, luni seara, pe scena de la Sala Palatului, intr-un spectacol care a ridicat spectatorii in picioare si a strans ropote de aplauze. Analia Selis si formatia sa de sase instrumentisti au avut misiunea de a deschide concertul celor de la Buena Vista. "Este pentru noi o mare responsabilitate sa deschidem acest concert", a spus ea la inceputul recitalului. Micuta argentinianca naturalizata in Romania, chiar daca nu a reusit sa faca publicul sa cante alaturi de ea, asa cum si-ar fi dorit, i-a facut totusi pe spectatori sa se foiasca in scaune pe ritmuri de "Milonga Sentimental" sau "Yo no soi de aqui". Dupa retragerea ei din scena, publicul ramas in penumbra astepta in tensiune aparitia maestrilor cubanezi, relateaza Mediafax. Cateva minute a durat pana cei 11 artisti si-au facut aparitia. In frunte cu Cachaito Lopez (contrabas) au venit Jesus Aguaje Ramos (trombon), Guajiro Mirabal (trompeta), Manuel Galban (chitara), Roberto Fonseca (pian) si alti sase muzicieni. Primul care a facut o demonstratie de virtuozitate a fost maestrul contrabasului - Cachaito Lopez. Cu un talent antrenat in Orchestra Simfonica Cubaneza si pasionat de jazzul latino, el a adunat sunetele cald-misterioase ale Havanei, aducandu-le pentru a doua oara la Bucuresti. Cachaito a fost urmat de un alt veteran, Aguaje Ramos. Acesta a fost unul dintre cei mai proeminenti artisti de pe scena, asumandu-si rolul de prezentator al spectacolului si dirijor al trupei. In spectacolul de la Sala Palatului, profesionalismul artistilor a jucat un rol foarte important. Fiecare isi cunostea rolul in detaliu, executandu-l impecabil. Sonorizarea a pus in valoare instrumentistii - fiecare dintre interventiile acestora se impleteau si se continuau in armonii exotice, fierbinti, cat sa incalzeasca publicul pentru o vara intreaga. Chiar si trecuti bine de varstele tineretii, muzicienii au electrizat sala cu energia lor. Dinamici, pasionali, jucausi, exuberanti - astfel s-au prezentat acestia in fata publicului roman. Doar Cachaito Lopez a fost cel care a adus o nota de melancolie concertului, cu acordurile grave ale contrabasului sau. In bunul spirit latin, trupa a cantat despre iubire, durere si "corazon". Chiar daca nu au vorbit mult cu cei din public, artistii au compensat comunicand prin muzica. Pe ultima suta de metri a concertului, chiar daca scaunele ingramadite de la Sala Palatului nu lasau prea mult loc de miscare, ritmurile de salsa au facut ca in final spectatorii sa se ridice, incercand o tentativa de dans.
Retrasi din scena dupa aproape doua ore de muzica, muzicienii de la Buena Vista Social Club au revenit dupa ce au ascultat minutul de aplauze oferit de public, daruind la randul lor o ultima portie de "musica cubana". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.