Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Integrarii Europene Anca Boagiu sunt deputatii care au inregistrat cele mai multe absente la sedintele in plen desfasurate in ultimele trei luni, conform unei baze de date lansate ieri, de Institutul pen
Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Integrarii Europene Anca Boagiu sunt deputatii care au inregistrat cele mai multe absente la sedintele in plen desfasurate in ultimele trei luni, conform unei baze de date lansate ieri, de Institutul pentru Politici Publice (IPP). Potrivit monitorizarii, deputatii Boagiu (PD) si Tariceanu (PNL) ocupa locurile 1, respectiv 3, in topul absentelor la sedintele in plen, realizat in perioada 6 februarie - 3 mai. Daca cei doi au, oarecum, circumstante atenuante pentru chiulul din Parlament, intrucat sunt si membri ai Guvernului, nu acelasi lucru se poate spune despre deputatii Ovidiu Musetescu (PSD) - 98.8% si Nicolae Paun (Minoritati) - 98.2%. Potrivit datelor IPP, acestia au absentat de la majoritatea voturilor care s-au dat in plen in aceasta sesiune. Premiantii, deputatii cu cele mai multe prezente, calculate procentual din numarul total de voturi, sunt Gheorghe Gabor (PNL) 95.7%, Corneliu Momanu (PNL) 94.8% si Cosmin Gabriel Popp (PD) 94.1%.
Grupul parlamentar PD inregistreaza cea mai mare prezenta la sedintele Camerei (65,2%), urmat de UDMR (60,3%), PNL (58,9%), PC (50,3%), PRM (45,4%), Independenti (43,8%), PSD (43,0%) si Minoritati 2%. De la inceputul actualei sesiuni, deputatul PRM Lucian Bolcas a sustinut cele mai multe luari de cuvant in plen (88), la fel ca Florin Iordache (PSD). Cele mai multe initiative legislative au apartinut deputatilor PRM Ioan Aurel Rus (46) si Adrian Moisoiu (37).
Conform directorului IPP, Adrian Moraru, baza electronica de date publice care cuprinde informatii legate de activitatea parlamentara a deputatilor poate fi accesata la www.ipp.ro/cummuncescparlamentarii. Cei care viziteaza aceasta adresa pot afla informatii despre parlamentarul pe care l-au votat: cum voteaza proiectele de lege, cat de activ este in Legislativ, cum poate fi contactat. In aproximativ o luna va aparea o rubrica similara dedicata senatorilor, anunta IPP. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.