Ovidiu Lipan "Tandarica" declara ca visul sau va continua (aluzie la titlul albumului "Visul tobosarului") deoarece el nu poate sa nu viseze. Continuarea a venit si pe piata discografica. Se numeste "La Passion" si include piesele "Black Angel", "Moo
Ovidiu Lipan "Tandarica" declara ca visul sau va continua (aluzie la titlul albumului "Visul tobosarului") deoarece el nu poate sa nu viseze. Continuarea a venit si pe piata discografica. Se numeste "La Passion" si include piesele "Black Angel", "Moon II", "La Passion", "Stars Dance", "Time", "The Girl in Green", "Morgana" si "Moon I". Pentru acest proiect, lui Tandarica (tobe) s-au alaturat: Nicu Covaci, Marius Mihalache (tambal), Mihai Nenita (vioara), Raul Kusak (keyboard), Kiba Dachi (bass). Ieseanul Ovidiu Lipan Tandarica (n. 1953) se alatura, in 1969, uneia dintre cele mai valoroase trupe ale momentului, "Rosu si Negru". A urmat colaborarea cu "Phoenix" (1974), in cadrul careia a avut o prestatie remarcabila. Si-a continuat activitatea muzicala colaborand cu artisti romani, dar si internationali (Herman Rabble de la Scorpions, Ginger Baher, Eruption etc.). A sustinut concerte in lumea intreaga, cu mari succese; a participat la nenumarate festivaluri, a primit gradul de "cavaler de onoare al culturii romanesti". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.