Un raport confidential al Ministerului britanic al Apararii, dat publicitatii dupa ce a fost tinut secret timp de sase ani, concluzioneaza ca obiectele zburatoare neidentificate (OZN) nu contin forme de viata extraterestra, informeaza BBC News Online
Un raport confidential al Ministerului britanic al Apararii, dat publicitatii dupa ce a fost tinut secret timp de sase ani, concluzioneaza ca obiectele zburatoare neidentificate (OZN) nu contin forme de viata extraterestra, informeaza BBC News Online. In ciuda faptului ca existenta acestui studiu despre OZN-uri a fost tinuta secreta, cetatenii de pe Terra nu au motive sa se ingrijoreze. Raportul, realizat in anul 2000, a fost facut public pentru prima data, la cererea profesorului David Clarke de la Universitatea Hallam din Sheffield, in virtutea legii pentru libera circulatie a informatiei.
Raportul a fost realizat de o persoana a carei identitate este protejata, din acest document existand doar un numar restrans de copii. Studiul, care a fost efectuat pe parcursul a patru ani, contine 400 de pagini care abordeaza problema in modul urmator: "Nu exista probe care sa sugereze faptul ca fenomenele respective au caracter ostil sau ca acestea ar fi controlate de altcineva decat fortele fizice naturale".
Deci, daca nu exista omuleti verzi in spatiu, intrebarea care se pune este de ce oamenii continua sa afirme ca i-au vazut. Raportul sugereaza ca totul se poate explica stiintific: "Probele sugereaza ca meteoritii, cu efectele lor binecunoscute si cu alte efecte mai putin cunoscute, sunt responsabili pentru unele fenomene aeriene neidentificabile".
"Exista probe puternice care vin in sprijinul acestei concluzii: evenimentele petrecute pot fi atribuite fenomenelor fizice, electrice si magnetice care au loc in atmosfera, mezosfera si ionosfera. Aceste fenomene sunt produse de mai mult de un set de conditii atmosferice". Persoanele care au declarat ca au avut intalniri de gradul III sunt insa foarte greu de convins ca acest lucru nu li s-a intamplat de fapt. Raportul ofera o explicatie medicala: "Apropierea de campurile de tip plasma poate influenta in mod nefavorabil un vehicul sau o persoana. S-a dovedit stiintific ca acest tip de campuri provoaca reactii in lobii temporali ai creierului uman. Acest lucru face ca observatorul sa sustina, sa descrie si sa retina in mod incorect un eveniment pe care l-a experimentat". Avioanele, mai ales cele cu lumini stralucitoare, baloanele cu forme ciudate si cardurile de pasari sunt deseori confundate cu OZN-urile. Autorul raportului declara ca este convins ca aceste descoperiri nu vor convinge pe toata lumea. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.