Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) risca sa intre in blocaj, in cazul unui esec al negocierilor pentru un acord de liberalizare a comertului, in aceasta vara, a declarat presedintele OMC, Pascal Lamy. Desi s-a aratat increzator in sansele de a s
Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) risca sa intre in blocaj, in cazul unui esec al negocierilor pentru un acord de liberalizare a comertului, in aceasta vara, a declarat presedintele OMC, Pascal Lamy. Desi s-a aratat increzator in sansele de a se finaliza negocierile, remarca Reuters, Lamy a tinut sa avertizeze in legatura cu riscurile pe care le implica un esec. "Sper ca toti participantii sunt constienti in privinta riscurilor: daca nu incheiem negocierile anul acesta, OMC ar putea intra intr-o perioada de blocaj, iar colapsul Rundei de la Doha ar constitui un urias esec strategic", a subliniat Lamy. "Consider ca finalizarea discutiilor in 2006 este realizabila, dar trebuie sa fie clar pentru toata lumea: va fi dificil", a spus liderul OMC, precizand ca trebuie gasita o solutie in privinta tarifelor din domeniul agriculturii si cel al industriei, pana la jumatatea lunii iunie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.