Autoritatile unei micute asezari din Spania, Villafrechos, organizeaza in fiecare an o uriasa intalnire intre reprezentantii sexului tare din localitate si femei singure din alte zone ale tarii. Sarbatoarea, botezata "caravana femeilor", reprezinta i
Autoritatile unei micute asezari din Spania, Villafrechos, organizeaza in fiecare an o uriasa intalnire intre reprezentantii sexului tare din localitate si femei singure din alte zone ale tarii. Sarbatoarea, botezata "caravana femeilor", reprezinta in realitate o incercare de a asigura continuitatea existentei acestei localitati. Primaria din Villafrechos a postat, anul acesta, anunturi publicitare in toate localitatile invecinate invitandu-le pe doritoare sa vina sa intalneasca peste 50 de barbati din localitate, cu varste cuprinse intre 24 si 68 de ani. Primarul Miguel Angel Gomez a povestit ca dupa pranz femeile au fost invitate sa admire principalele puncte de atractie ale asezarii, printre care si o renumita fabrica de branza. Aspirantele au urmarit apoi un meci de fotbal si au participat la un festival de dans organizat in onoarea lor. Prima caravana a fost organizata in 1985, in satul Plan din regiunea Aragonului, cand 120 de femei au participat la aceasta sarbatoare care a durat trei zile. Atunci s-au casatorit 30 de cupluri care au avut mai multi urmasi. Locuitorii acestui sat s-au inspirat dintr-un western celebru, "Westward the women", realizat in 1951 de William Wellman. Actiunea filmului se petrece in secolul al XIX-lea, intr-o epoca in care California nu era foarte populata. Personajul interpretat de Robert Taylor pleaca la Chicago pentru a aduce un grup de femei cu care angajatii lui sa se casatoreasca. In Spania, acest eveniment are loc in unele sate din cauza faptului ca, in ultimii 20 de ani, natalitatea a scazut, iar locuitorii de la sate se muta in mediul urban. Sarbatoarea de la Villafrechos a fost a treia in ordinea importantei, de la aparitia acestui fenomen care nu este pe placul organizatiilor care lupta pentru drepturile femeilor. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.