Cinci mineri de la Lupeni au fost surprinsi de o viitura produsa in subteran, ieri dupa-amiaza, din cauza unor lucrari mai vechi. Patru dintre ei au fost gasiti in viata de catre salvatori, fiind adusi la suprafata si transportati la Spitalul de urg
Cinci mineri de la Lupeni au fost surprinsi de o viitura produsa in subteran, ieri dupa-amiaza, din cauza unor lucrari mai vechi. Patru dintre ei au fost gasiti in viata de catre salvatori, fiind adusi la suprafata si transportati la Spitalul de urgenta Petrosani. Cel de-al cincilea a fost gasit inecat, nemaiputand fi salvat. Incidentul s-a produs in schimbul al doilea, in sectorul 4, la orizontul 330, in jurul orei 15.50, dupa ce un curent puternic de apa, care a antrenat si material din subteran, i-a surprins pe cei cinci mineri. Pe langa acestia, in zona se mai aflau, la ora producerii incidentului, alti ortaci care au reusit sa iasa la timp din subteran. Seful Serviciului Sanatate si Securitate in Munca, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Petrosani, Ileana Bodea, a declarat ca minerii lucrau in doua echipe la deschiderea unui abataj, respectiv a unui siloz de materiale. In jurul orei 18.15, unul dintre cei cinci mineri a fost scos din subteran, starea barbatului fiind stabila. La scurt timp, alti trei au fost salvati.
Trei sute de metri adancime
Prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, a declarat, citat de Mediafax, ca incidentul s-a produs la o adancime de trei sute de metri, unde a avut loc o viitura puternica. Potrivit acestuia, viitura ar fi putut fi cauzata de o lucrare mai veche executata in mina in anii '90. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.