Investitiile directe cu impact semnificativ in economie, respectiv cele a caror valoare depaseste un milion de dolari fiecare, au atins, in primele patru luni ale acestui an, circa 397 de milioane de dolari, cifra care reprezinta o crestere cu 40% fa
Investitiile directe cu impact semnificativ in economie, respectiv cele a caror valoare depaseste un milion de dolari fiecare, au atins, in primele patru luni ale acestui an, circa 397 de milioane de dolari, cifra care reprezinta o crestere cu 40% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). In perioada ianuarie-aprilie 2005, investitiile directe care depasesc un milion de dolari au fost de 281 de milioane de dolari. Investitiile din luna aprilie a acestui an au totalizat 103 milioane de dolari, reprezentand o crestere cu 85% fata de aceeasi perioada din 2005. Cea mai mare parte a investitiilor, peste 70 milioane de dolari, au fost alocate proiectelor de tip greenfield, diferenta fiind acoperita de sumele destinate dezvoltarii proiectelor de tip brownfield. In intervalul octombrie 2001, data de intrare in vigoare a legii privind investitiile directe cu impact semnificativ, si aprilie 2006, au fost inregistrate 480 de proiecte de investitii cu valori de peste un milion de dolari, a caror valoare angajata este de 5,5 miliarde de dolari. Investitiile directe realizate de companii straine reprezinta aproape 70% din total, insumand 3,9 miliarde de dolari. Dintre acestea, pana la sfarsitul lunii aprilie 2006 au fost finalizate 302 proiecte de investitii, in valoare de peste 2,4 miliarde de dolari. Principalele domenii de interes au fost telecomunicatiile - cu proiecte in valoare de 1,3 miliarde de dolari (23,54% din totalul investitiilor), serviciile - 669 milioane de dolari (12,05%), industria lemnului, celulozei si hartiei - 657 milioane de dolari (12%). (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.