Aproximativ zece case din localitatea vasluiana Silistea, comuna Iana, sunt in pericol din cauza alunecarilor de teren provocate chiar de localnici, informeaza Rompres. Oamenii au taiat pe parcursul anilor salcamii de pe o suprafata de 17 hectare, ca
Aproximativ zece case din localitatea vasluiana Silistea, comuna Iana, sunt in pericol din cauza alunecarilor de teren provocate chiar de localnici, informeaza Rompres. Oamenii au taiat pe parcursul anilor salcamii de pe o suprafata de 17 hectare, care aveau rol de protectie. Potrivit primarului comunei Iana, Melu Mocanu, trei dintre case sunt in pericol iminent de prabusire, deoarece se afla in apropierea ravenei care s-a extins si din cauza ploilor din ultimele zile. Primarul comunei a informat autoritatile judetene despre aceasta situatie si a solicitat ajutor astfel incat oamenii sa poata fi mutati intr-o alta locatie. Responsabilii pentru amenajarea si intretinerea perdelelor de protectie din zona respectiva condamna actiunea fara discernamant a locuitorilor din satul Silistea si califica fapta lor drept iresponsabila. "Au ras totul de pe toate cele 17 ha, fara sa se gandeasca la consecinte. Copacii sustineau terenul si nu lasau rapa care traverseaza satul sa se extinda. Acum vor suporta consecintele, fiind numai vina lor. Noi le-am explicat la ce pericol se expun, dar ziua vorbeam, iar noaptea taiau copacii", a declarat directorul filialei Vaslui a Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Adrian Ciocoiu. Autoritatile locale sunt pregatite sa intervina in caz de necesitate pentru evacuarea persoanelor aflate in pericol, dar nu dispun de resursele financiare necesare ridicarii unor noi case pentru mutarea familiilor. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.