Presedintele Traian Basescu a fost operat in cursul noptii trecute la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti. Duminica, Basescu a fost supus unor investigatii, din cauza unor dureri puternice de spate, in urma carora a fost diagnosticat cu "he
Presedintele Traian Basescu a fost operat in cursul noptii trecute la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti. Duminica, Basescu a fost supus unor investigatii, din cauza unor dureri puternice de spate, in urma carora a fost diagnosticat cu "hernie de disc cu protruzie intra-canalara la nivel L 3-4 si L 4-5 cu fenomene de tip neurologic".
Cum situatia a impus o interventie chirurgicala rapida, Basescu a fost nevoit sa intre rapid sub bisturiul chirurgului, pentru a evita eventualele complicatii. "Foarte multe detalii nu pot sa va ofer, dar pot sa va spun cu siguranta ca, din pacate, presedintele nu are la dispozitie foarte mult timp in acest sens si va trebui sa ia o decizie, impreuna cu medicii, destul de repede", a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, inaintea operatiei.
Conform spuselor lui Saftoiu, perioada de refacere va dura cam o saptamana, fapt pentru care nu va trebui ca prerogativele presedintelui sa fie exercitate de presedintele Senatului, asa cum prevede Constitutia. Cum anestezia va fi generala in timpul operatiei, Basescu va fi in imposibilitate de a-si exercita functia, dar Nicolae Vacaroiu exclude posibilitatea de a deveni sef al statului pentru cateva ore.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.