Multiplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher (foto), a castigat, ieri dupa-amiaza, Marele Premiu al Europei, la capatul unei curse supertacticizate, desfasurata pe circuitul de la Nurburgring, si si-a trecut in cont cea de-a do
Multiplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher (foto), a castigat, ieri dupa-amiaza, Marele Premiu al Europei, la capatul unei curse supertacticizate, desfasurata pe circuitul de la Nurburgring, si si-a trecut in cont cea de-a doua victorie din acest sezon. Desi a plecat de pe grila de start in urma campionului mondial en-titre, Fernando Alonso, Schumi si-a etalat valoarea si talentul de-a lungul celor 60 de tururi si, sprijinit excelent de echipa de mecanici de la Ferrari, a reusit sa-i ia fata pilotului spaniol de la Renault dupa cele doua opriri pentru realimentare. Iesind de la boxe cu un avans de sase secunde fata de pilotul spaniol, Schumi le-a reamintit specialistilor ca ramane un as al volanului si a rulat pe ultimele tururi ca un adevarat campion, spre bucuria staff-ului scuderiei Ferrari, care a dublat reusita germanului prin instalarea pe pozitia a treia a lui Felipe Massa. Pe locul patru s-a situat Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes), urmat de Rubens Barrichello (Honda), Giancarlo Fisichella (Renault), Nico Rosberg (Williams-Cosworth) si Jacques Villeneuve (BMW Sauber), ultimul fiind sanctionat la start de comisarii cursei pentru un incident petrecut in calificari, atunci cand l-a incomodat pe Fisichella in timpul turului de accelerare.
In urma rezultatelor inregistrate in cea de-a V-a etapa, Alonso ocupa in continuare prima pozitie in topul pilotilor, cu 44 de puncte, fiind urmat de Schumi, cu 31 de puncte, iar Renault se mentine lider in clasamentul constructorilor, cu 62 de puncte, fiind urmata de Ferrari, cu 46 de puncte. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.