Negocierile dintre AVAS si firma indiana Mahindra&Mahindra pentru preluarea Tractorul, initiate in octombrie 2005, vor fi finalizate in termen de doua saptamani. In caz contrar, vor esua, intrucat la sfarsitul acestei luni expira oferta statului priv

Negocierile dintre AVAS si firma indiana Mahindra&Mahindra pentru preluarea Tractorul, initiate in octombrie 2005, vor fi finalizate in termen de doua saptamani. In caz contrar, vor esua, intrucat la sfarsitul acestei luni expira oferta statului privind privatizarea companiei din Brasov. "AVAS va comunica public, in maximum doua saptamani, dupa negocierile cu Mahindra&Mahindra, decizia finala cu privire la situatia Tractorul", se arata intr-un comunicat al institutiei. AVAS mai precizeaza ca negocierile continua, insa sunt afectate negativ de unele declaratii "alarmiste" ale liderilor de sindicat sau ale oamenilor politici, precum si de acordarea ajutorului de stat in valoare de 160 milioane euro sau de reactia furnizorilor de utilitati, precum Apa Nova, care ameninta Tractorul cu executarea silita. AVAS arata, in martie 2006, ca valabilitatea ofertei privind vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la firma din Brasov va expira, potrivit legislatiei in domeniul privatizarii, in luna mai, daca negocierile nu vor fi finalizate pana la acea data.

Procesul de privatizare ar putea fi reluat

Institutia mai atrage atentia, in comunicat, asupra efectelor negative ale esuarii negocierilor. Astfel, in cazul in care investitorii indieni s-ar retrage, "Tractorul isi va derula programul de restructurare si de restrangere a activitatii de productie in 5 sau 6 hale. Halele dezafectate vor putea fi vandute sau inchiriate, pentru ca banii obtinuti sa fie folositi pentru plata datoriilor si desfasurarea activitatii", spun oficialii AVAS. Institutia precizeaza ca, dupa aplicarea programului de restructurare si plata datoriilor, firma ar putea fi scoasa din nou la privatizare, in cazul in care situatia financiara a producatorului de tractoare va fi imbunatatita.
Mahindra&Mahindra are o gama larga de activitati si produce atat tractoare, cat si automobile, urmand sa realizeze in India, in parteneriat cu grupul Renault, modelul Logan. Tractorul este una dintre putinele societati mari ramase in portofoliul statului, alaturi de Rulmentul Brasov si Electroputere Craiova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.