Agentia Japoneza pentru Explorari Aerospatiale (JAXA) si mai multe companii japoneze vor colabora cu NASA si grupul american Boeing pentru producerea unui avion supersonic de pasageri de noua generatie, a relatat duminica publicatia Nihon Keizai Shim
Agentia Japoneza pentru Explorari Aerospatiale (JAXA) si mai multe companii japoneze vor colabora cu NASA si grupul american Boeing pentru producerea unui avion supersonic de pasageri de noua generatie, a relatat duminica publicatia Nihon Keizai Shimbun, citata de Reuters. Obiectivul proiectului este de a realiza un avion, pana in jurul anului 2020, care va putea atinge o viteza de doua ori mai mare decat cea a sunetului (2mach) si cu o capacitate de transport de 200-300 de pasageri. Zgomotul produs de noua aeronava va fi de numai o sutime din cel al Concorde, primul supersonic realizat in anii '60 de Marea Britanie si Franta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.