Papa Benedict al XVI-lea a celebrat, sambata, in bazilica San Pietro, intesata de lume, un serviciu divin special pentru a marca cea de-a 500-a aniversare a crearii Garzii Elvetiene, transmit agentiile internationale de presa. Suveranul Pontif le-a m
Papa Benedict al XVI-lea a celebrat, sambata, in bazilica San Pietro, intesata de lume, un serviciu divin special pentru a marca cea de-a 500-a aniversare a crearii Garzii Elvetiene, transmit agentiile internationale de presa. Suveranul Pontif le-a multumit acestora pentru cele cinci secole in care au servit ca aparatori papali, le-a laudat devotamentul, chiar cu pretul vietii - cum a fost in timpul asediului Romei, din 6 mai 1527, cand 147 dintre ei si-au pierdut viata, iar cei 42 de supravietuitori au salvat viata Papei Clement al VII-lea -, si a spus celei mai mici armate din lume sa continue cu curaj si loialitate sa fie "prietenii adevarati ai lui Dumnezeu" Sfantul Parinte a adaugat ca ei sunt un exemplu pentru toti tinerii care doresc sa slujeasca Biserica. El a primit, apoi, depunerea juramantului de catre un nou grup de garzi, antrenate de Armata elvetiana si recrutate pentru a face parte din Armata Vaticanului. Treizeci si trei de noi recruti, imbracati in celebrele uniforme cu dungi aurii si albastre au ridicat trei degete - simbolizand Sfanta Treime -, si si-au strigat supunerea fata de Suveranul Pontif in limbile germana, franceza si italiana in ceremonia depunerii juramantului, desfasurata in fata a 20.000 de persoane.
La incheierea slujbei, Papa Benedict al XVI-lea a avut o intrevedere privata de 20 de minute cu presedintele Confederatiei Elvetiene, Moritz Leuenberger. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.