Un vanator american a impuscat in nordul Canadei un urs care ar putea fi primul exemplar hibrid intre un grizzly si un urs polar existent in salbaticie, transmite AFP. Jim Martell, un vanator american in varsta de 65 de ani, a platit 45.000 de dolari
Un vanator american a impuscat in nordul Canadei un urs care ar putea fi primul exemplar hibrid intre un grizzly si un urs polar existent in salbaticie, transmite AFP. Jim Martell, un vanator american in varsta de 65 de ani, a platit 45.000 de dolari pentru a putea impusca un urs alb. Dupa ce l-a ucis, a remarcat ca exemplarul avea niste caracteristici ciudate. "Toata lumea credea ca este un urs polar, dar la o privire mai atenta am remarcat caracteristici ale unui urs grizzly", a explicat Martell. Ursul avea o blana alba foarte bogata, tipica ursilor polari, dar si gheare lungi si o cocoasa specifica rasei grizzly. Ursul, numit "Pizzly" sau "Grolarbear" (imbinare intre "grizzly" si "polar bear" - "urs polar") avea pete negre in jurul ochilor, pe bot si pe spate.
Geneticienii afirma ca cele doua rase sunt foarte apropiate si ca in captivitate au existat cazuri de incrucisare, dar un hibrid intre grizzly si ursul polar nu a fost niciodata pana acum intalnit in salbaticie.
Cele doua specii au evoluat diferit, au teritorii diferite si intra in calduri in perioade diferite ale anului. Dar, din cauza incalzirii generale a climei, in ultimii ani vanatorii au vazut exemplare de grizzly care s-au mutat in nordul continentului. Un laborator din vestul Canadei va examina ADN-ul animalului pentru a rezolva acest mister. Rezultatele vor fi facute publice in cateva saptamani. Daca exemplarul ucis nu este un urs polar, vanatorul ar putea avea probleme cu justitia pentru ca acesta a avut permisiunea de a vana numai ursi polari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.