Dupa 25 de ani de asteptare, echipa feminina de handbal Rulmentul Brasov, lider detasat in Liga Nationala, a realizat din nou eventul, dupa ce a castigat, joi seara, si Cupa Romaniei, dispunand in finala de galonata grupare Oltchim Rm. Valcea, cu sco
Dupa 25 de ani de asteptare, echipa feminina de handbal Rulmentul Brasov, lider detasat in Liga Nationala, a realizat din nou eventul, dupa ce a castigat, joi seara, si Cupa Romaniei, dispunand in finala de galonata grupare Oltchim Rm. Valcea, cu scorul de 29-26 (15-10, 24-24), la capatul unui meci de infarct, tensiunea crescand la cote maxime in reprizele de prelungiri. Avand deja titlul national in buzunar, desi mai sunt de disputat inca trei etape din Liga Nationala, elevele antrenoarei Mariana Tarca au jucat dezinvolt in ultimul act al intrecerii KO si s-au distantat rapid pe tabela de marcaj, intrand la vestiare cu un avantaj nesperat de cinci goluri. In partea a doua, vedetele Oltchimului, transferate pe bani grei in ultimele luni, au iesit mai mult la rampa si au recuperat diferenta, reusind sa impinga finala in prelungiri. Bazandu-se pe un lot mai omogen, Rulmentul s-a distantat din nou si a intrat in posesia mult ravnitului trofeu, spre disperarea adversarelor, care au irosit in prelungiri nu mai putin de zece atacuri. Principalele marcatoare ale invingatoarelor au fost Tivadar (7), Dronici (6), Barcan si Avadanii (cate 5), in vreme ce de la invinse s-au remarcat Ardean-Elisei (7), Manea, Talvac (cate 5) si Luca (4). In urma acestui rezultat, desi castigatoarea Cupei Romaniei are dreptul, in sezonul 2006-2007, sa evolueze in Cupa Cupelor, Rulmentul Brasov si-a exprimat intentia de a juca in Liga Campionilor, astfel ca Oltchim va putea evolua in Cupa Cupelor. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.