Un teren de 250 ha din poligonul Cincu, unde, din anul 2009, va functiona o baza militara NATO, este revendicat de Primarie, fiind vorba de fostele pasuni comunale, a declarat subprefectul Brasovului Szakal Andras, informeaza Rompres. Probleme sunt s
Un teren de 250 ha din poligonul Cincu, unde, din anul 2009, va functiona o baza militara NATO, este revendicat de Primarie, fiind vorba de fostele pasuni comunale, a declarat subprefectul Brasovului Szakal Andras, informeaza Rompres. Probleme sunt si cu poligonul de la Bucium care apartine de comuna Sinca, unde cetatenii revendica 217 ha. "Sunt doua poligoane distincte, dar in viitor se are in vedere o strategie comuna a lor. Probabil, o parte dintre obiectivele de la Cincu se vor transfera la Bucium. De aceea, problema retrocedarii celor aproape 500 ha naste foarte multe discutii", a precizat Szakal. Comandantul Garnizoanei de la Fagaras sustine ca are nevoie de cele 217 ha revendicate de la poligonul Bucium si, probabil, ca numai in instanta s-ar putea clarifica problema. "In ceea ce priveste poligonul de la Cincu, cred ca primarul s-a resemnat cat de cat, tinand cont ca acest poligon va deveni poligon NATO, iar primaria va primi despagubiri", a completat subprefectul. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.