Stimate domnule presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu,
Analizand, in sedinta sa extraordinara din data de 03 mai 2006, situatia conflictului dintre Saptamana Financiara si Rodipet SA, prin audierea re
Stimate domnule presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu,
Analizand, in sedinta sa extraordinara din data de 03 mai 2006, situatia conflictului dintre Saptamana Financiara si Rodipet SA, prin audierea reprezentantilor ambelor parti implicate in acest litigiu, Consiliul de Onoare al CRP a constatat urmatoarele:
1. Rodipet a solicitat printr-un fax adresat reprezentantilor revistei Saptamana Financiara o intalnire cu redactori ai acestei publicatii, act pe care il consideram a fi o imixtiune grava in politica editoriala a publicatiei, prin legarea inadmisibila a chestiunilor de tip comercial - distributia de presa - cu chestiunile editoriale.
2. Rodipet nu poate explica oprirea din difuzare a publicatiei Saptamana Financiara prin invocarea unor probleme de difuzare datorate zilei de 01 mai, mai mult, exista dovezi care probeaza actul deliberat de oprire a publicatiei, care continea un articol critic privind conducerea Rodipet, fapt ce demonstreaza incercarea de cenzura.
3. Rodipet nu a putut proba acuzatia de "santaj" pe care a adus-o reprezentantilor publicatiei Saptamana Financiara.
Avand in vedere cele de mai sus, Consiliul de Onoare a constatat incalcarea protocolului incheiat intre CRP si proprietarul Rodipet, prin nerespectarea articolului 1 care priveste distribuirea fara discriminare a produselor editoriale existente in portofoliul unei societati de presa.
In numele Consiliului de Onoare,
Cristian Tudor Popescu,
Presedintele Clubului Roman de Presa
Rodipet neaga discriminarea
Ca raspuns la concluziile CRP, Rodipet a adresat, ieri, o scrisoare publicatiei Saptamana Financiara in care arata ca va respecta contractul de privatizare si protocolul incheiat cu Clubul Roman de Presa (CRP) si Comitetul Sindical. Reprezentantii Rodipet spun ca respecta decizia CRP, specificand ca vor ruga AVAS si CRP sa ii sprijine pentru imbunatatirea distributiei presei in conditiile economiei de piata, fara presiuni. De asemenea, Rodipet a anuntat ca va trimite un raspuns detaliat AVAS, dupa ce Autoritatea a anuntat ca va verifica daca proprietarul companiei de distributie a presei a respectat clauzele privind tratamentul nediscriminatoriu al clientilor, incluse in contractul de privatizare, dupa ce presa a relatat ca Rodipet a oprit distributia revistei Saptamana Financiara. Intr-o pozitie oficiala trimisa catre Mediafax de Rodipet, presedintele companiei, Hassan Awdi, afirma ca Saptamana Financiara a fost distribuita si pe 1 mai ca si alte publicatii, chiar daca Rodipet a operat cu personal redus, fiind zi nelucratoare. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.